Maia Sandu: „Primarii din ţară sunt intimidaţi să voteze pentru candidatul PD la prezidenţiale”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarii din Republica Moldova sunt intimidați pentru a vota și a convinge cetățenii să voteze candidatul Partidului Democrat Marian Lupu la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Despre aceasta anunță candidatul comun al PPDA și PAS, Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, atât primarii din țară, cât și angajaţii instituţiilor de stat sunt intimidaţi să voteze candidatul PD pentru funcţia de preşedinte, Marian Lupu. Aceasta spune că dacă primarii din localităţi nu vor asigura numărul necesar de voturi pentru Lupu, ei ar urma să fie lăsați fără bani pentru primării.

„Cea mai mare fraudă se întâmplă prin folosirea de către PD a resursei administrative. La întâlnirile cu alegătorii oamenii ne anunță că sunt intimidați, sunt avertizați că dacă nu vor vota pentru candidatul PD Marian Lupu și nu vor prezenta dovada că l-au votat vor avea de suferit, își vor pierde locurile de muncă sau vor avea alte probleme. Presiuni se pun și pe administrația publică locală, în special pe primari. Am văzut la 12 octombrie când un grup de primari PD și-au exprimat sprijinul masiv pentru candidatul Marian Lupu, în situația în care PD și candidatul acestui partid nu se bucură de sprijinul masiv din partea cetățenilor. Asta o arată datele tuturor sondajelor”, a declarat Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

„Știm că primarii sunt intimidați prin mai multe metode: li se deschid dosare penale, și se spune că nu vor fi finanțate proiectele din comunitate, dacă nu vor asigura un număr suficient de voturi primăria nu va primi resurse suficiente de la bugetul de stat. Aceste lucruri nu trebuie să fie acceptate. Primarii trebuie să dea dare de seamă doar în fața oamenilor care i-au ales, pentru că ei nu au fost aleși de un partid sau altul”, a mai spus Maia Sandu.

În context, candidatul prezidențial a declarat că „atunci când vom avea primari buni, atunci vom reuşi să schimbăm situaţia în toată ţara”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...