Candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, le-a vorbit locuitorilor din satul Costeşti, raionul Ialoveni, despre principalele sale priorităţi, printre care şi majorarea pensiilor:

„Confiscarea averilor celor care nu pot să demonstreze că şi-au câştigat corect banii, eu zic să pregătiţi banii, că o să se ieftinească palatele la Chişinău şi nu va avea cine să le cumpere. Să cer anularea pensiilor privilegiate. De ce ei au dreptul să primească o pensie mai mare sau vor să ne spună că, în Parlament, e mai greu să lucrezi decât în agricultură sau educaţie?”, a spus Maia Sandu.

Totodată, Andrei Năstase a declarat: „Am decis cu Platforma Demnitate şi Adevăr să susţinem în acest scrutin pe doamna Maia Sandu care, pe parcursul activităţii sale în calitate de ministru, a dat dovadă de demersuri reformatoare, civilizate, a bătut la uşa autorităţilor, până au fost adoptate legi şi norme importante pentru ţară, rodul acestor activităţi se văd şi acum, dar se vor vedea şi pe viitor. Maia Sandu nu va face mai rău decât aş fi făcut-o eu”.

Oamenii spun că gestul pe care l-a făcut preşedintele PPDA, Andrei Năstase, de a susţine un candidat comun la prezidenţiale, denotă dragoste de ţară.

Un bărbat prezent la întâlnire a vorbit despre unele nereguli în timpul campaniei electorale:

„ Au umblat de la PD şi au împărţit câte 200 de lei şi s-au semnat pe o foaie ca să fie siguri că vor vota pentru Marian Lupu. Oameni buni, noi suntem într-o ţară democratică. Nu se mai poate de trăit în ţara noastră”.

Printre cei prezenţi în sală au fost observate şi persoane străine. Localnicii s-au revoltat şi i-au acuzat pe reprezentanţii altor partide că ar fi trimis provocatori la întâlnire.

Maia Sandu şi Andrei Năstase au discutat şi cu locuitorii din satul Horeşti.

Unul dintre localnici a lansat o invitaţie pentru Maia Sandu şi Andrei Năstase şi le-a spus că îi aşteaptă peste un an în satul lor, dar în calitate de preşedinte de ţară şi procuror general.

Totodată, preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a discutat şi cu locuitorii din satul Nimoreni.

Întâlnirile cu cetăţenii vor continua în zilele următoare. Astfel, mâine, la ora 13:30, Maia Sandu şi Andrei Năstase vor discuta cu locuitorii din oraşul Ungheni în faţa Liceului „Vasile Alecsandri”. La ora 14:30, vor merge în satul Cetireni, din acelaşi raion, iar la ora 15:00, cei doi politicieni se vor afla la Sculeni. Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.