Renato Usatîi, dat în căutare internațională de poliție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Magistrații de la Judecătoria Centru au emis astăzi mandat de arest pe numele primarului de Bălți și liderului formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi.

Astfel, Usatâi urmează să stea 30 de zile în arest. Totodată, a fost emis și mandat de dare în căutare internațională a acestuia. Procurorii au cerut emiterea unui mandat pe numele lui Usatîi doar în baza mărturiilor făcute de Gorbunțov.

Renato Usatîi are statut de bănuit în cazul tentativei de omor la comandă a bancherului rus Gherman Gorbunțov, deținător al cetățeniei Republicii Moldova.

Citește și: (VIDEO) Usatîi susține că Plahotniuc a fost implicat în tentativa de asasinare a lui Gorbunțov

Anterior, Usatîi a publicat o parte din discuțiile sale cu reprezentantul killerului Vitalie Proca, aflat în închisoare în România, în care se vorbește despre rolul direct al lui Vladimir Plahotniuc în organizarea omorului la comandă al bancherului Gherman Gorbunțov. Înregistrarea audio a fost prezentată de primarul de Bălți după înaintarea de către procurorii moldoveni a ordinului de reținere a lui Usatîi, învinuindu-l de participare la omorul la comandă.

Usatîi a declarat că anume de aceste detalii ale convorbirilor se teme Plahotniuc, întrucât în ele se indică determinarea killerului Proca să înceapă a spune adevărul despre comanditarul omorului. După cum a transmis intermediarul din cuvintele lui Proca, comanditarul omorului la comandă a lui Gorbunțov a fost Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...