Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Sentință pentru medicul acuzat că…

Sentință pentru medicul acuzat că ar fi violat 16 paciente. Un grup de cetățeni a creat o petiție și cere condamnarea medicului

Mâine, 25 octombrie, Judecătoria Bălţi urmează să pronunţe sentinţa în cazul medicului Stanislav Florea, acuzat de violul a 16 paciente din cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălţi.

Pe 26 sep­tem­brie a avut loc ședința de jude­cată în care medi­cul incul­pat, Sta­ni­slav Flo­rea, și-a spus ulti­mul cuvânt în dosa­rul vio­lu­ri­lor de la Inter­na­tul Psi­ho­ne­u­ro­lo­gic din Bălţi. Acesta s-a declarat nevi­no­vat și a spus că n-a încăl­cat în vreun fel Codul Penal al RM. Instanța de jude­cată a amâ­nat atunci pro­nun­ța­rea sen­tin­ței pen­tru data de 25 octom­brie.

Acest caz a apă­rut în aten­ția publică în febru­a­rie 2013, când o bene­fi­ci­ară a inter­na­tu­lui și-a sunat rudele, anunțându-le că a fost vio­lată.

Un grup de cetățeni  a creat o petiţie prin care cere condamnarea medicului Stanislav Florea pe termenul maxim prevăzut: Petiție online, iar mai multe persoane publice și-au exprimat solidaritatea cu victimele violurilor. 

(VIDEO/Audio) Ultimul cuvânt al medicului acuzat că ar fi violat 16 paciente

Violuri şi avorturi în internatul psihoneurologic