00:19:21 19.04.2024
Stiri

Un politician de la Chișinău le solicită ELITELOR politice de la București să semneze un PACT NAȚIONAL pe subiectul REUNIRII

Partide/Comunicate 24.10.2016 10:00 Vizualizări3193 Autor: Ziarul National
Un politician de la Chișinău le solicită ELITELOR politice de la București să semneze un PACT NAȚIONAL pe subiectul REUNIRII


Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, le solicită politicienilor de la București să semneze un pact național, exact cum s-a întâmplat în 1995, când a fost aprobat Pactul de la Snagov, în problema reunificării celor două state românești. O declarație în acest sens a fost făcută după ce la București a avut loc, sâmbătă, „Marșul pentru Basarabia”.

„Elitele politice de la București trebuie să facă din problema R. Moldova o chestiune de pact național. E nevoie de un proiect de Țară care să treacă dincolo de partide politice și de campania electorală. Le cer și tinerilor să nu lege tema Basarabiei doar de campania electorală și să dea prilejul politicienilor să facă din Unire doar o temă de dispută politică”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de facebook.

Acesta mai spune că tinerii trebuie să asculte vocea rațiunii, iar politicienii de la București și Chișinău - vocea sângelui. „Am fost și sunt solidar cu tinerii care au participat la acest marș. Am fost și sunt cu sufletul lângă tinerii care cer Unirea, inclusiv în stradă. Le mulţumesc tinerilor din PL care s-au dus la Bucureşti să participe la „Marşul Basarabiei”, membrilor noştri din „Clubul Studenţilor Liberali” din Bucureşti, precum și vicepreşedintelui PL, Valeriu Munteanu, care s-a aflat în coloana de manifestanţi”.

Sursa citată a spus că s-a întristat să vadă că tema Unirii ajunge temă de ceartă și dispută electorală. „Unirea tuturor românilor trebuie să fie un proiect de Țară care unește, nu care desparte. Pentru a obține Unirea, cel mai mare proiect național al tuturor românilor, este nevoie de înțelepciune și multă putere de convingere. Nu trebuie să grăbim lucrurile și trebuie să pregătim momentul cu grijă. Astăzi se uită la noi, prin intermediul presei internaționale, o lume întreagă. Avem o șansă pe care nu am mai avut-o de la căderea URSS încoace. Să nu o irosim! Să fim blânzi ca porumbeii și înțelepți ca șerpii – cum ne învăța Mântuitorul nostru”, a mai spus candidatul PL la Președinție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md