Angela Stafii: Pe panourile electorale Lupu seamănă cu „marele boss”, „bronzat” la Nobil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a lansat în cursa electorală pentru funcția de președinte al țării cu sloganul „Aud. Ascult. Rezolv”, care se pare că a fost plagiat de la fostul premier britanic, Tony Blair, iar dacă te uiți mai bine la panoul lui Lupu poziţia corporală seamănă mai mult cu cea a „marelui boss”, oligarhul Vladimir Plahotniuc. De această părere este Angela Stafii, consultant în politici publice.

Într-o emisiune de la Radio Europa Libera Stafii a declarat că nu este de mirare că PD a plagiat sloganul și este suficient să privești panourile cu Lupu ca să-ți dai seama „de-al cui este”

Deși sloganul este „Aud, ascult, rezolv”, Lupu încearcă să rectifice și nu mai citeşte cuvântul rezolv, ci spune altceva, după ce a fost acuzat de plagiat.

„Dacă americanii aceasta au vrut, bănuiesc că ei le fac campania, deci, ei au câştigat din perspectiva aceasta. Dar, discutam înainte de emisiune, haideţi să analizăm şi mesajul vizual, ca oamenii să înţeleagă. Dacă te uiţi atent la panoul lui Lupu, vei vedea o poziţie corporală care nu este a lui, Lupu nu stă aşa, aceasta nu e poziţia lui. Culoarea feţei e un bronz foarte special. Oare cu cine seamănă? Oare unde s-o fi bronzat? Pe la Nobil. Şi faţa, şi coafura, toate demonstrează că el este o sosie a marelui boss, de fapt, ca şi imagine. Pur şi simplu, e destul să ne uităm la aceasta ca să înţelegem cine şi de al cui este. Pentru că există un gen de fir roşu care îţi permite să interpretezi”, a declarat Angela Stafii.

Citește și: Reacția lui Marian Lupu la acuzațiile că a plagiat sloganul premierului britanic Tony Blair

La sfârșitul anului 2000, Tony Blair, premier la acea oră, utiliza în mai multe apariții în mass-media sloganul „I am listening. I hear. And I will act” („Aud. Ascult. Voi Acționa”.). La 16 ani distanță, în Republica Moldova, Marian Lupu utilizează un slogan izbitor de asemănător cu cel al fostului președinte al Partidului Laburist Britanic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...