Halep, finalistă în 2014, a avut nevoie de doar o oră şi 8 minute pentru a obţine a cincea victorie în faţa lui Keys, în şase întâlniri directe.

Deşi americanca a deschis meciul cu un as şi a reuşit 6 lovituri direct câştigătoare, faţă de una singură a lui Halep, primul set nu a avut istoric. Simona s-a impus cu 6-2 după doar 27 de minute, profitând de numărul mare de erori neforţate ale adversarei - 18.

Actul secund a fost mult mai echilibrat, chiar dacă tot românca a fost prima care a câştigat contra serviciului, la scorul de 2-2. Keys a rămas însă în meci şi a egalat la 4, cu primul său break, dar Simona a replicat imediat şi a revenit la conducere cu unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale jocului.

În ultimul game, a patra jucătoare a lumii a irosit primele două mingi de meci, dar a obţinut în cele din urmă victoria după o nouă eroare neforţată a adversarei, care a trimis în fileu.

Halep a terminat meciul fără vreun as, dar şi fără vreo dublă greşeală, şi a comis doar 12 erori neforţate, faţă de cele 41 ale lui Keys. De asemenea, Simona a avut 100% la punctele jucate la fileu (4/4), însă şi un procentaj slab la primul serviciu, doar 59%.