08:58:36 24.04.2024
Stiri

Bogatu: „Dodon trebuie EXCLUS nu pentru că este prorus, ci pentru că a încălcat legea”

Politică 23.10.2016 14:00 Vizualizări74087 Autor: Ziarul National
Bogatu: „Dodon trebuie EXCLUS nu pentru că este prorus, ci pentru că a încălcat legea”


Analistul politic Petru Bogatu consideră că sunt suficiente motive pentru ca liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, să fie exclus din cursa electorală prezidențială. Și asta nu pentru că ar fi prorus, dar pentru că a încălcat legea.

„Din acest punct de vedere, sponsorizarea din bani rusești prin Bahamas a partidului lui Igor Dodon, după cum arată investigaţiile RISE Moldova, sunt dovedite. Mai mult decât atât. O serie de experţi consideră că azi cazul Dodon este mai convingător şi mai bine documentat decât cazul Renato Usatîi din 2014. Fostul vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, Ștefan Urâtu, consideră că la ora actuală sunt chiar mai multe probe decât acum doi ani pentru a-l elimina din cursă pe Igor Dodon aşa cum în 2014 a fost scos pe necarosabil partidul „Patria” al lui Renato Usatîi”, a spus Bogatu în cadrul unei emisiuni televizate.

Bogatu admite că în cazul lui Dodon este aplicată justiția selectivă și că autoritățile s-ar teme să-l excludă din cursa electorală.

„Faptul că procedura judiciară deja verificată nu se aplică, miroase a justiţie selectivă. Bănuiesc că autorităţile chiar se tem să-l scoată din lupta politică pe unul din favoriţii campaniei electorale. Dodon, pentru că-i cu musca pe căciulă, ameninţă deja cu proteste virulente. Numai că legea trebuie aplicată indiferent de calculele politice. Dura lex sed lex, după cum spune un proverb pe care l-au dat lumii romanii. Apropo că se poate, că cea mai aspră lege este posibil să fie respectată întocmai până şi într-o fostă republică sovietică, a demonstrat vara trecută justiţia din Georgia. Dodon trebuie exclus nu pentru că este prorus, ci pentru că a încălcat legea. Democraţia este o fiinţă mult prea delicată şi mult prea vulnerabilă ca să-şi permită luxul să renunţe la instrumentele sale legale de autoapărare”, a subliniat Bogatu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md