Dodon: PD-ul împarte în toată țara pomeni electorale. La Telenești au descărcat un camion întreg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat mituiește alegătorii cu pachete care conțin alimente, pentru a fi votat candidatul acestei formațiuni la funcția de președinte, Marian Lupu. Asta susține contracandidatul său Igor Dodon.

Potrivit acestuia, în toată țara sunt împărțite pachete care conțin orez, hrișcă sau alte alimente. El susține că aceste „pomeni electorale” sunt transportate cu camioanele.

„Eu știu că deja prin sate cetățenilor li se dau pachete de la Marian Lupu cu hrișcă și numai știu ce. Astăzi la Telenești chiar am văzut cu descărcau un camion cu pachete de acest tip. În legătură cu aceasta mă adresez către cetățenii Moldovei: dacă vi se dau bani și pachete de la Marian Lupu, luați-le, dar votați împotriva sa la alegeri”, a declarat Dodon în cadrul unei dezbateri televizate care a avut loc la postul RTR Moldova.

Potrivit legislației, mita electorală este interzisă, iar cei care o practică riscă să fie amendați. Dacă aceste încălcări sunt înregistrate sistematic, candidatul în favoarea căruia sunt făcute riscă să fie exclus din cursa electorală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...