Ucraina și Republica Moldova ar putea construi o cale ferată ocolind regiunea transnistreană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ucraina și Moldova ar putea lansa în curând proiectul construcției unei căi ferate ocolind Transnistria. Este vorba despre tronsonul Basarabeasca-Berezino, care va asigura o conexiune directă între cele două țări.

Proiectul este în stadiu de elaborare, iar până la finele anului 2016 ar urma să fie finalizată reparația capitală a segmentului de cale ferată Arțiz-Berezino, s-a anunțat la o recentă întâlnire de la Odesa a reprezentanților Căii Ferate din Moldova și ai „Urkzaliznîția”, scrie noi.md.

Potrivit centrului de presă al Căilor Ferate de la Odesa, părțile au discutat și despre crearea unui centru comun de evidență a vagoanelor cu schimbul locomotivei la stația Basarabeasca.

După inaugurarea punctului de trecere interstatal Berezino-Basarabeasca să fie lansat și transportul de călători pe tronsonul Arțîz-Basarabeasca spre portul Reni și Galați, ceea ce ar putea reduce distanța parcursă de tren pe teritoriul Moldovei de la 240 la 127 de km, respectiv, să reducă și tarifele de transport, proporțional distanței.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...