08:27:37 19.04.2024
Stiri

Năstase a făcut un APEL către cetățenii R. Moldova: „Trebuie să oprim hegemonia lui Plahotniuc, care este o tragedie și o rușine pentru toată populația”

Partide/Comunicate 21.10.2016 12:00 Vizualizări1841 Autor: Ziarul National
Năstase a făcut un APEL către cetățenii R. Moldova: „Trebuie să oprim hegemonia lui Plahotniuc, care este o tragedie și o rușine pentru toată populația” facebook


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, îndeamnă populația R. Moldova, indiferent de naționalitatea sau limba vorbită, să se solidarizeze și să oprească la 30 octombrie curent „hegemonia lui Plahotniuc, care este o tragedie și o rușine pentru toată populația”.

Potrivit lui Năstase, pentru Moldova, în acest moment, nu se pune dilema „cu Europa sau cu Rusia”. „Atât timp cât în țară domnesc principalul oligarh și aliații săi, răspunsul va fi mereu simplu: „nici cu Europa, nici cu Rusia, numai cu Plahotniuc”. Doar prin unificarea eforturilor și doar consolidându-ne putem schimba situația și ieși din impas. Victoria candidatului unic Maia Sandu reprezintă salvarea și șansa la o viață mai bună. Orice altă evoluție este fatală pentru toți”, se arată în apelul făcut de liderul PPDA.

Faptul că s-a retras din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, potrivit lui Năstase, nu înseamnă că va rămâne un observator neimplicat în evoluția evenimentelor. „PPDA, pe care îl conduc, și eu personal am decis să alegem o altă formă de participare - să susținem candidatul unic al forțelor antioligarhice, Maia Sandu. Pentru mine nu sunt importante funcțiile înalte în stat. Din primăvara anului 2016 am promis, în fața poporului, că nu voi admite participarea paralelă în cursa prezidențială a mai multor candidați din partea forțelor antioligarhice. Spre deosebire de toți actorii de pe scena politică din ultimii 25 de ani, mi-am respectat și o să-mi respect şi în continuare promisiunea făcută, iar interesele țării pentru mine sunt mai importante decât cele proprii, sau cele de partid”, spune politicianul.

Acesta mai afirmă că astăzi misiunea supremă este lichidarea regimului oligarhic-dictatorial și eliberarea R. Moldova din captivitate.

„Răsturnarea dictaturii lui Vladimir Plahotniuc, implementarea unor reforme ferme și salvatoare, curățirea Moldovei de corupție și de criminalii îmbogățiți care au pus mâna pe putere, dar și o politică externă și internă echilibrată - toate acestea reprezintă singura cale de salvare, singura speranță pentru toți cetățenii, indiferent de apartenența etnică și socială, de limba de comunicare și de statutul social. Doar victoria candidatului unic al forțelor antioligarhice poate soluționa toate aceste probleme și este în măsură să salveze Moldova de la degradare și pieire. În caz contrar, noi toți, de orice etnie, vom rămâne în sărăcie și umilință, sub tirania plahotniucistă”, a conchis președintele PPDA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md