Mită la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi: Un şef de secţie a fost reținut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un şef de secţie din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Bălţi a fost reţinut de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție. Bărbatul aste bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, medicul ar fi extorcat și primit 100 de Euro de la un pacient, pentru a nu indica în actele de serviciu faptul că primul avea poliţa de asigurare medicală nevalabilă. Doctorul excludea astfel necesitatea achitării serviciilor acordate de instituția medicală în care era internat pacientul.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul CNA. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 160 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...