Ciudăţeniile naturii! Un măr în trei culori, senzație în România// FOTO

Un măr în trei culori face senzație în Dâmbovița, la Stațiunea de Cercetare Voinești. Este vorba despre un măr pe care mama natură l-a colorat în roșu, portocaliu și galben. Fructul nemaivăzut a fost găsit într-o livadă de un tânăr inginer horticol.

Mărul tricolor a fost cules de pe o plantație de pe Valea Dâmboviței. Cel care l-a descoperit a fost Ionuț Neagu, un tânăr inginer horticol. Bucuros, bărbatul a dus fructul neobișnuit la Primăria din Voinești, unde zeci de curioși au venit să vadă creația naturii, relatează incomod-media.ro.

Mai mult, unor oameni le-a venit și o idee năstrușnică. Le-au sugerat specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare Voinești să înmulțească soiul de măr tricolor. Mărul este de soi „Frumosul de Voinești”, un soi de măr românesc realizat în urmă cu 50 de ani la Stațiunea Pomicolă Voinești din județul Dâmbovița.

mar trei culori

mar tricolor

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.