23:21:36 28.03.2024
Stiri

VIDEO DEZVĂLUIRI // Iaralov și Țuțu, VALEȚII lui Plahotniuc „pătați de sânge”: „Au mai multe OMORURI pe conștiință”

Anticorupție 21.10.2016 09:30 Vizualizări19388 Autor: Ziarul National


Tudor Donos, o persoană care se prezintă că a lucrat, în perioada 1994-1998, în serviciul de securitate al businessmanului Serghei Iaralov, numit de presă „omul din umbră”, descrie schema după care acesta a contribuit la falimentarea mai multor bănci din R. Moldova în anii 90 și susține că ultimele trei bănci devalizate ar fi tot opera acestuia.

Într-un filmuleț publicat pe Youtube, ai cărui autori rămân necunoscuți, Donos povestește cum mai mulți oameni din serviciul lui Iaralov au fost omorâți, ultimul „cumpărând” dosarele de la procurori și rămânând nepedepsit. Aceeași sursă afirmă că Iaralov și Vladimir Plahotniuc se știau din acei ani, fiindcă ar fi făcut parte din gruparea criminală „Solnțevskaia”.

„Eu am informaţii că dl Iaralov se cunoştea cu dl Plahotniuc încă în anii 97-98. După toate spusele şefului de la securitate, ei erau ambii din „Solnţevskaia mafia”. Odată, Iaralov a luat într-o singură zi credite de 600 000 de la Banca Sid, după care ea a dat faliment. Guineea tot aşa a pus-o pe brânci. (...) Un milion de dolari trebuia să transfere Ţucherblat, un șef de firmă de-a lui Iaralov, să-i ducă la Moscova, iar în seara ceea a dispărut. L-au găsit pe urmă în sectorul Râşcani mort. Milionul a dispărut şi Ţucherblat - mort. Al doilea mort pe sovistea lui Iaralov este Valera Mândru, care îi spunea lui Iaralov că, dacă nu-i dă bani, el declară tot. Şi a fost aruncat în aer lângă apartamentul lui. I-au pus o bombă în maşină. Ei erau în conflict, că Iaralov luase alt şef de securitate şi pe ăsta îl înlătura. Şi el spunea că se duce, dar dă-i dea nişte bani ca să-și deschidă şi el o firmă”, povestește Tudor Donos.

Potrivit acestuia, după omorul lui Mândru, Iaralov a fugit la Moscova, dar a revenit în R. Moldova imediat ce Plahotniuc a venit la putere, în 2009.

Fostul angajat din paza lui Iaralov se arată sigur că jaful din sistemul bancar al R. Moldova a fost coordonat de Iaralov: „100% că e schema lui, el e autor la toate schemele astea”.

Filmulețul de pe Youtube mai face referire la fostul deputat democrat Constantin Botnari, numit și „borseta” lui Plahotniuc, dar și la actualul deputat Constantin Țuțu, „adus din lumea criminală direct în Parlament”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md