09:43:13 19.04.2024
Stiri

CURIOS // De ce trebuie să pui FRUNZE de DAFIN în mâncare

Știri 20.10.2016 08:00 Vizualizări4091 Autor: Ziarul National


CURIOS // De ce trebuie să pui FRUNZE de DAFIN în mâncare Sursa: frunza-verde.ro

Dafinul este originar din Levant şi în prezent este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Florile sale, de culoare gălbuie, sunt poziţionate pe axul frunzei, sub formă de bucheţele. Medicii greci foloseau mult frunzele şi fructele de dafin.

Dafinul era un simbol al victoriei în antichitate, fiind dedicat lui Apolo. Sub formă de coroniţe (lauri) era oferit poeţilor şi generalilor victorioşi.
Frunzele de dafin, în formă de lance, degajă o aromă puternică, fiind foarte bogate în uleiuri esenţiale, uleiuri ce îi conferă proprietăţi medicinale miraculoase. În zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale şi bactericide.

Este un remediu eficace împotriva plăgilor, aftelor şi abceselor dentare şi este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acţiune benefică asupra sistemului nervos, aducând echilibrul în caz de anxietate sau depresie. Stimulează digestia leneşă, creşte pofta de mâncare, combate fermentaţia. Este recomandat ca un expectorant foarte preţios în răceli şi bronşite. Scade febra şi este folosit cu succes în combaterea bronşitelor, laringitelor, faringitelor, precum şi a gripei.

FRUNZELE DE DAFIN folosite pentru UZ INTERN

Digestie grea (atonie digestivă) – Se pune în mâncare 1-2 frunze de dafin. Se face tratament naturist cu foi de dafin vreme de o lună cu câte trei frunze de dafin pe zi, mestecate pe stomacul gol, câte una dimineaţa, la prânz şi seara.

Cei care au încercat această metodă de fortificare a digestiei cu frunze de dafin spun că efectele de întărire a digestiei sunt remarcabile.

Dureri stomacale - O altă reţetă care ajută şi pentru combaterea durerilor stomacale: 2 frunze de dafin se fierb 4-5 minute împreună cu 5-6 cuişoare. Se consumă 2-3 căni pe zi. Efectul curativ ar trebui să se vadă foarte repede.

Infecţii intestinale – se ia după fiecare masă câte o linguriţă cu ulei de dafin ajutând astfel la distrugerea germenilor patogeni din intestine şi la calmarea durerii.

Intoxicaţii – 15-25 frunze de dafin se pun la 200 ml (o cană) de apă clocotită. Se acoperă infuzia pentru 15 minute, apoi se strecoară. Această infuzie cu foi de dafin are efect antivomitiv imediat. Ca să aibă efect este nevoie că persoană care are nevoie de acest preparat să bea toată cantitatea cu infuzia de frunze de dafin pe loc.

Normalizarea nivelului glicemiei când nu este prea mare – se pun 12 frunze de dafin la 500 ml de apă şi se fierb la foc mic timp de 15 minute. Preparatul, împreună cu frunzele de dafin, se pune apoi într-un termos, unde se lasă timp două ore, după care se împarte în trei porţii egale, ce ajung pentru un tratament de trei zile. O porţie se consumă de-a lungul a 12 ore, altfel se poate provoca hemoragie internă. După o săptămînă de pauză, se beau celelalte 2 porţii, pe parcursul a două zile.

În zilele de tratament se respectă dieta vegetariană. Tratamentul se poate face doar o singură dată pe an.

Gastralgii – se foloseşte un decoct din foi de dafin în care se adaugă şi o linguriţă de cuişoare sau se poate lua intern câte o linguriţă de ulei de dafin în cazul durerilor.

Virtuţi diuretice şi antireumatice

Pulberea din frunze de dafin are proprietatea de a scădea febra. Este folosit cu succes în dispepsie, balonare şi gastroenterite.
Din fructele de laur se extrage un ulei gras, consistent, ca un unt. Acesta este folosit la prepararea de unguente şi emulsii analgezice, folosite în cazurile de artrită, reumatism şi dureri musculare.

• Ceaiul de dafin curăţă sinusurile şi ameliorează indigestia
• Macerarea, timp 24 de ore, a frunzelor de dafin în untură topită proaspăt şi apoi stoarse devine rezultatul unei alifii care poate să amelioreze puseurile de reumatism ale articulaţiilor.
• Frunzele de dafin arse pe jăratic produc un miros foarte frumos în cameră şi alungă insectele.
• Mestecând o frunză de dafin putem vindeca rapid o stomatită
• Decoctul obţinut din frunze de dafin şi băut pe parcursul unei zile are darul de a întări sistemul imunitar
• 20-30 frunze de dafin opărite cu o cană de apă clocotită şi infuzate 20 de minute pot fi folosite cu succes în caz de intoxicaţie şi otrăvire pentru că duc la un efect vomitiv instantaneu
• Câte o frunză de dafin mestecată pe stomacul gol dimineaţa, la prânz şi seara ameliorează digestia
• Frunzele de dafin opărite cu apă clocotită reprezintă, după răcire, gargară pentru vindecarea răguşelii şi a infecţiilor gingivale

Uleiul din fructele de dafin este o armă redutabilă împotriva insectelor şi paraziţilor, puricilor şi acarienilor.
Uleiul de dafin poate fi şi ca un produs pentru înfrumuseţare. Este suficient să diluaţi câteva picături în apa de baie (este iritant, aşa că nu îl utilizaţi în stare pură).

Este indicat mai ales pentru tenul gras şi pentru părul degradat, echilibrând tenul şi stimulând regenerarea firului de păr.

Reţete naturale cu frunze de dafin

Ulei din frunze de dafin pentru reumatism

Mărunţiţi 100 g de frunze uscate de dafin si adăugaţi-le în 100 g de alcool, păstraţi într-un vas bine închis timp de 24 de ore. Adăugaţi apoi un litru de ulei de măsline şi încălziţi pe baie de abur timp de şase ore (baia de apă nu trebuie să fiarbă). Păstraţi acest preparat într-un loc răcoros.

Infuzie de dafin

Infuzaţi 125 g de frunze într-un litru de apă. Este uneori folosită pentru frecţii împotriva nevralgiilor.

Sursa: frunza-verde.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md