Rețineri și printre vameșii din nord! 3 vameși și 4 polițiști de frontieră de la Otaci, după gratii

Trei angajați ai Serviciului Vamal și patru polițiști de Frontieră de la vama Otaci dar și un șofer au fost reținuți astăzi în urma mai multor percheziții efectuate de procurorii Anticorupție în comun cu angajații Centrului Național Anticorupție, notează Deschide.MD.

Reprezentantul Procuraturii Generale, Maria Vieru, a confirmat informația pentru Deschide.MD, menționând că procurorii Anticorupție, împreună cu angajații CNA, au efectuat, în dimineata zilei de astăzi, percheziții la Postul Vamal Otaci.

„Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul coruperii pasive, comise de mai multe persoane, cu estorcare de bani. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute 8 persoane: 3 colaboratori ai Serviciului Vamal, 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un șofer”, a adăugat Vieru.

Potrivit aceleași surse, un șofer acumula câte 200 de lei de la pasageri pentru a urgenta trecerea controlului vamal și al poliției de frontieră.

Ținem să precizăm că informația despre efectuare perchezițiilor a fost confirmată și de șefa Serviciului de presă de la Vamă, Cristina Rău, care ne-a comunicat că detalii despre operțiunea de azi vor fi oferite ulterior.

Amintim că, pe 30 septembrie, douăzeci şi opt de angajaţi ai punctelor vamale Tudora şi Palanca au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de corupere pasivă. Este vorba despre inspectori vamali, şefi de ture, şefi de post, dar şi şeful şi adjunctul Biroului Vamal Bender.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.