20:23:46 25.04.2024
Stiri

Numărarea voturilor la alegerile parlamentare din România va fi ÎNREGISTRATĂ audio-video

Știri 19.10.2016 19:00 Vizualizări1315 Autor: Ziarul National
Numărarea voturilor la alegerile parlamentare din România va fi ÎNREGISTRATĂ audio-video  rtv.net


Guvernul de la București a luat două noi măsuri în scopul asigurării corectitudinii și integrității procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, printr-o Hotărâre adoptată miercuri.

„Pentru creșterea încrederii cetățenilor în corectitudinea operațiunilor de numărare a voturilor, procedurile realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare, vor fi înregistrate video și audio. Înregistrarea va fi făcută de către operatorul de calculator, cu ajutorul tabletelor aflate în dotarea secțiilor de votare”, potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Înregistrările video-audio vor putea fi folosite de organismele electorale, respectiv de către BEC, pentru soluționarea eventualelor sesizări și vor fi păstrate pentru o perioadă de 3 luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial.

„Măsura înregistrării video-audio este armonizată în concordanță cu jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și cu legislația națională pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date”, se mai arată în acelaşi document.

Menționăm că același lucru l-a propus anterior și candidata la funcția de președinte al R. Moldova, Maia Sandu, cu referire la alegerile prezidențiale din R. Moldova, dar autoritățile de la Chișinău nu au reacționat la această propunere.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md