Comentariu: Plahotniuc a câștigat din nou – candidatul său Maia Sandu concurează la alegeri, iar Năstase a rămas ”prostul satului”

Analistul și politicianul Bogdan Țârdea în ultimul său comentariu pe care l-a publicat astăzi pe blogul său dezvoltă o idee interesantă care a fost vehiculată și în ultimul timp. Și anume că Maia Sandu este de fapt al doilea candidat al PDM la alegerile prezidențiale, alături de Marian Lupu, care a fost convenit și cu Washingtonul, în timp ce Andrei Năstase a rămas practic ”prostul satului” după ce a renunțat la cursa electorală.

”De câteva luni am atenționat cetățenii că Maia Sandu este candidatul și proiectul comun al lui Plahotniuc și al Victoriei Nuland, iar aceasta niciodată nu va lupta cu ”păpușarul” care este susținut de americani”, comentează Bogdan Țârdea.

El amintește că relațiile și legăturile dintre Maia Sandu și Plahtniuc sunt mai vechi și mai strânse decât s-a crede. În acest sens, Țârdea amintește că Maia Sandu a fost consiliera lui Vitalie Vrabie, fost ministru, fost secretar general al PDM, actualul șef al Departamentului Vamal. A fost și consiliera lui Valentin Guznac, un alt membru al PDM, actualul secretar general al Guvernului. A lucrat la Ministerul Economiei și în perioada lui Valeriu Lazăr, ministru din partea PDM 2009-2014.

Deputatul atrage atenția și la faptul că Maia Sandu a fost acceptată în 2015 în guvernul Gaburici, deși PCRM și PDM s-au opus în privința altor miniștri PLDM.

”După cum se pare, ”păpușarul” și Departamentul de Stat al SUA au ajuns la înțelegerea că alianța va merge la alegeri cu doi candidați: Lupu și Sandu. Maia Sandu, potrivit unor surse informate, s-a întâlnit cu ”păpușarul” încă în iarnă. Și  nu o singură dată. Probabil au ajuns la înțelegerea să-și sincronizeze acțiunile în lupta împotriva lui Dodon și Năstase”.

Din toată această schemă, cel care a ieșit cel mai ”șifonat” este Andrei Năstase. ”Mulți comentatori, chiar și membrii Platformei DA au rămas fără replică, pur și simplu neînțelegând decizia lui Năstase: Să îngheți la mitinguri, să lupți cu hoții miliardului, să strigi ”Jos oligarhi!” pentru ca după aceasta să te unești în favoarea acelorași oligarhi?!”.

Anume Năstase, în comparație cu Maia Sandu, nu a fost membru al guvernărilor oligarhice, nu a participat la furtul miliardului, BEM, Aeroportului. A protestat lături de Dodon și Usatîi luptând cu oligarhii cu care atât de bine se împăca Maia Sandu, mai comentează Bogdan  Țârdea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.