Un bărbat, arestat tocmai când a ieșit de pe teritoriul închisorii! Dirija un grup care aducea heroină din Ucraina// VIDEO

Un bărbat, care şi-a ispășit pedeapsa în Penitenciarul 4 din Cricova, a fost arestat din nou,  tocmai în momentul în care a ieșit de pe teritoriul închisorii. Aceasta după ce oamenii legii au stabilit că chiar după pereţii penitenciarului, bărbatul dirija activitatea unei grupări infracţionale ce aducea heroină din Ucraina.

Astfel, patru bărbați cu vârste cuprinse între 22 și respectiv 45 de ani, membri ai acestei  grupări infracționale, au fost arestați pentru 30 de zile. Membrii grupăriii au fost reținuți în ziua când organizatorul grupului de 45 de ani, care era deținut în locul de detenție, urma să fie eliberat pe motivul expirării termenului și executarea pedepsei anterior aplicate.

Oamenii legii au stabilit că organizatorul grupului, condamnat pe infracțiuni similare, în timp ce își ispășea pedeapsa în Penitenciarul 4 din localitatea Cricova, își continua ”afacerea” din locul de detenție. Acesta, prin intermediul telefoanelor mobile transmitea indicațiile membrilor grupului și coordona activitatea acestora.

Drogurile, în special heroina, erau aduse din Ucraina și transmise în municipiul Chișinău. La indicația liderului care se afla în detenție substanțele narcotice erau plasate în ascunzișuri cu acces limitat. Locația drogurilor ascunse era expediată prin mesaj, care ulterior, după transmiterea sumei de bani solicitate ajungea la cumpărători.

Pentru un gram consumatorii achitau 2 200 de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate droguri și anume heroină în valoare de aproximativ 50 000 de lei, cântare electronice la scară mică, telefoane mobile, înscrisuri cu evidența cantităților de droguri comercializate și a sumelor de bani încasate.

 În acest  caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

[youtube id=”GC90R60uUoo” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.