15:02:06 18.04.2024
Stiri

La Chișinău va avea loc cea de-a doua ediție a Zilelor Filmului Românesc. Ce producții aveți șansa să vedeți pe gratis în PREMIERĂ

Știri 19.10.2016 15:30 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
La Chișinău va avea loc cea de-a doua ediție a Zilelor Filmului Românesc. Ce producții aveți șansa să vedeți pe gratis în PREMIERĂ


Asociația Cineaștilor Independenți din R. Moldova „ALTERNATIVE CINEMA” și Casa de producție ROVA FILM (România) anunță despre lansarea, la 20 octombrie, a celei de-a doua ediții a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău.

În perioada 20 - 23 octombrie curent, la cinematograful „Odeon” vor putea fi vizionate în premieră opt producții românești din ultimul an. Printre acestea se numără „Sieranevada” de Cristi Puiu, „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, „Orizont” de Marian Crișan, „Acasă la tata”, „Ilegitim”, „Dincolo de cafea ferată”, „Dublu”, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu.

Cristi Puiu, considerat de critică „cel mai important autor al Noului Val românesc” va susține de asemenea un masterclass deschis publicului, în care va vorbi despre filmele sale și despre felul de a vedea arta cinematografică. Producătoarea filmului „Sieranevada”, Anca Puiu, va susține, la rândul său, un masterclass despre producția de film.

Intrarea la toate proiecțiile și la cele două master class-uri este gratuită.

În cadrul evenimentului, organizatorii și invitații vor spune de ce este important ca să fie organizat un eveniment dedicat filmului românesc la Chișinău și care este contribuția acestora asupra cinematografiei autohtone.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md