19:47:46 19.04.2024
Stiri

Ghimpu îi acuză pe CONTRACANDIDAȚII săi că vor să ajungă în funcția de președinte pentru „a șterge urmele privind furtul MILIARDULUI”

Partide/Comunicate 19.10.2016 14:45 Vizualizări2354 Autor: Ziarul National
Ghimpu îi acuză pe CONTRACANDIDAȚII săi că vor să ajungă în funcția de președinte pentru „a șterge urmele privind furtul MILIARDULUI” facebook


Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, spune că principalii săi contracandidați vor să ajungă în funcția de președinte doar pentru a șterge urmele miliardului furat din sistemul bancar. Liberalul declară că doar dânsul nu are legătură cu acest furt de proporții, deoarece partidul pe care îl conduce nu era la guvernare atunci.

„Alegerile prezidenţiale sunt doar un teatru prin care se urmăreşte alegerea unui candidat la funcţia de preşedinte. Oricare ar fi acesta, el va trebui să se angajeze la ştergerea urmelor privind furtul miliardului, salvarea vinovaţilor şi ascunderea banilor furaţi. După cum ştiţi, PL nu a făcut parte din Guvernul care a privatizat BEM şi a furat miliardul garantat cu bugetul statului. Am fost singurii care ne-am opus”, spune Ghimpu într-o postare publicată pe pagina sa de facebook.

Candidatul PL la funcția de președinte spune că dânsul a dat nenumărate semnale de alarmă, dar nu a fost ascultat. „După ce faptele au devenit cunoscute de public, PL, prin deputatul Iurie Chirinciuc, a făcut un raport separat de cel al Comisiei Parlamentare de Economie, Buget și Finanțe care urmărea ascunderea adevărului. Cu excepţia mea, toţi ceilalţi candidaţi, de la cei ce reprezintă formaţiuni politice semnificative, până la candidaţii-iepuri, care vor întruni mai puţine voturi decât semnături de susţinere, au fost determinaţi să candideze în această logică. Cu toţii au legătură directă sau indirectă fie cu furtul miliardului, fie cu responsabilii de acest furt”, mai spune Ghimpu.

„Iată-i pe toţi, dezbrăcaţi în ordine alfabetică, fiecare cu complicitatea sa la furtul miliardului:

Ciubaşenco Dumitru – candidatul PN, iepurele lui Usatîi Renato. Usatîi este implicat în atacurile raider asupra băncilor comerciale, cel mai răsunător caz fiind cel de la „Universalbank”.

Dodon Igor – candidatul PSRM. A fost cel care a pus bazele jafului de la BEM, împreună cu alţi complici din PCRM, precum fostul preşedinte Vladimir Voronin, deputatul Oleg Reidman, fostul premier Zinaida Greceanîi. Jaful de la BEM a început în 2004, conform Raportului Kroll, iar Dodon a avut în subordine BEM în calitatea sa de ministru al Economiei şi vicepremier pe probleme economice. Premier era complicele său - Zinaida Greceanîi. Raportul Kroll mai arată că milioane de euro din BEM au ajuns la firme controlate de membrii familiei Greceanîi şi nu au mai fost întorşi. Dodon este direct interesat pentru ascunderea adevărului privind jaful de la BEM”.

Continuarea AICI


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md