15:25:23 25.04.2024
Stiri

Năstase îndeamnă presa liberă și independentă să încline balanța: „Suntem la o răscruce a istoriei. Avem o șansă unică de a ne salva țara și viitorul”

Partide/Comunicate 19.10.2016 10:14 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National


Năstase îndeamnă presa liberă și independentă să încline balanța: „Suntem la o răscruce a istoriei. Avem o șansă unică de a ne salva țara și viitorul” facebook

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, îndeamnă presa liberă și independentă să se mobilizeze la maximum în aceste zile, pentru ca alegătorii să aibă parte de informații obiective, corecte, echidistante și credibile despre campania electorală, candidați, fraude, manipulări, abuzuri, încălcări etc.

„Au rămas zile numărate până când cetățenii cu drept de vot își vor putea exercita dreptul de a-și alege președintele, drept obținut prin proteste, presiuni și sacrificiu. Complexitatea și importanța momentului este cu atât mai mare, cu cât, în situația R. Moldova, peste 80 la sută din mass-media aparține unui singur patron, determinat să-și instaleze în fotoliul de președinte o slugă a sa, ori o paiață pe care o va putea manipula și șantaja. Pe toată durata campaniei electorale, presa subordonată stăpânului a lustruit imaginea candidatului guvernării hibride, turnând tone de mizerii informaționale asupra concurenților care contează cu adevărat, care s-au angajat să distrugă sistemul corupt și mafiot și să pună bazele schimbării în bine a vieții oamenilor”, se arată în apelul trimis de Andrei Năstase.

Potrivit lui, în acest peisaj mediatic, omul simplu a fost intoxicat cu minciuni, cu povești despre așa-zisa stabilitate și succese ale guvernării, pe care nimeni nu le-a văzut și nu le-a simțit. Cei care declară că aud, ascultă și rezolvă sunt, de fapt, surzi și muți la nevoile și durerile oamenilor. Ei rezolvă problemele, punând pe umerii populației sărăcite întoarcerea miliardelor furate, înrobind pentru următorii 25 de ani copiii nenăscuți încă. Propaganda, manipularea și dezinformarea – acestea sunt armele pe care patronul oligarh le-a pus în mâinile presei aservite și aceasta face sluj fără discernământ și onestitate. Din câine de pază al democrației, această presă s-a transformat într-un „Juju cățel tărcat”, care latră, mușcă și dă din coadă la comanda stăpânului, așteptându-și solda”.

Acesta mai atenționează că „regimul va utiliza la greu toate metodele pentru a compromite scrutinul electoral și votul conștient al cetățenilor”. „Vă chemăm să demontați profilurile false ale candidaților stabilității și opoziției geopolitice, miturile despre „răul cel mic”, sau pericolul tancurilor rusești. Omul care va merge la secția de vot trebuie să aibă un tablou veridic și complet al situației, pentru a putea face alegerea corectă. Suntem la o răscruce a istoriei. Avem o șansă unică de a ne salva țara și viitorul. De aceea, implicarea instituțiilor de presă libere poate fi decisivă în această luptă inegală cu guvernarea antipopulară și reprezentanții săi”, a conchis Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md