06:48:37 24.04.2024
Stiri

Câteva motive să mănânci cea mai DETESTATĂ legumă din lume

Știri 19.10.2016 07:30 Vizualizări1823 Autor: Ziarul National


Câteva motive să mănânci cea mai DETESTATĂ legumă din lume Sursa: sfatulparintilor.ro

Când vine vorba despre broccoli părinţii apelează la tot felul de trucuri pentru a-şi convinge copiii să-l mănânce. Indiferent că este vorba despre gustul său, modul în care arată, cei mai mulţi dintre micuţi încearcă din răsputeri să nu consume această legumă.


Însă, odată cu trecerea timpului şi a acumulării de informaţii legate de alimentaţia corectă, oamenii încep să includă în dieta lor leguma pe care în copilărie o detestau din toată inima.

Aceasta ajută la detoxifierea organismului, reduce nivelul colesterolului, în plus este de folos în cazul oricărei deficienţe de vitamine.
Broccoli nu este doar sănătos, ci este un superaliment. Este versatil în bucătărie, putând fi consumat în diverse feluri.


Iată câteva motive să mănânci cea mai detestată legumă din lume

Excelent pentru scăderea în greutate
Legumele, în general, fac minuni când este vorba despre eliminarea surplusului de kilograme sau menţinerea unei greutăţi sănătoase. Broccoli este bogat în fibre, ceea ce ajută la saţietate. În plus, este sărac în calorii. De asemenea, dacă îl consumi des, poţi elimina mai uşor reziduurile care conţin toxine din organism.


Tratează şi previne anemia
Orice persoană care se confruntă cu anemia ar trebui să includă broccoli în dieta să. Leguma aceasta este bogată în fier şi acid folic ceea ce o transformă în cel mai bun aliment pentru tratarea şi prevenirea anemiei.
Potrivit FamilyDoctor.org, vitamina C pe care broccoli o conţine din belşug este de asemenea importantă întrucât ajută organismul să absoarbă mai bine fierul.
Totodată, broccoli îmbunătăţeşte nivelul de hemoglobină din sânge, care este benefică în cazul celor care se confruntă cu deficienţa de fier.

Bun pentru oase
Din nefericire, odată cu înaintarea în vârstă, oasele încep să slăbească. Însă broccoli ajută la întărirea lor. El conţine calciu, magneziu, zinc, vitamina K şi fosfor. Toţi aceşti compuşi ajută la menţinerea şi întărirea sănătăţii sistemului osos.
O dietă bogată în vitamina K scade riscul de fracturi.

Menţine sănătatea inimii
Potrivit WebMD, într-un studiu de 30 de zile realizat de către Universitatea din Connecticut oamenii de ştiinţă au urmărit modul în care adăugarea de broccoli în dieta zilnică a unei persoane ajută la sănătatea inimii. Astfel, s-a observat că abilitatea inimii de a pompa sânge s-a îmbunătăţit, iar în cazul unei privări de oxigen, aşa cum se întâmplă în cazul unui atac de cord, inima suferă mai puţine efecte negative în cazul în care în corp sunt prezete mai multe elemente chimice care protejează inima.

Îmbunatateste acuitatea vizuală
Potrivit Live Healthy, broccoli poate ajuta la menţinerea agerimii vederii. Doi antioxidanţi conţinuţi de broccoli, luteina şi carotenoida împiedică degenerarea maculară şi cataracta. Vitamina A ajută la îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte şi la distingerea culorilor.

Sursa: sfatulparintilor.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md