02:59:17 29.03.2024
Stiri

IMPORTANT // Încă nu aveţi căldură în apartament? Termoelectrica vine cu PRECIZĂRI

Social 18.10.2016 17:59 Vizualizări1107 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Încă nu aveţi căldură în apartament? Termoelectrica vine cu PRECIZĂRI Mold-Street


Termoelectrica S.A. spune că nu poartă nicio vină în fața cetățenilor care încă nu au căldură în blocurile locative și pasează această responsabilitate în curtea administratorilor blocurilor locative/preşedinţi de asociaţie, care administrează sistemul de alimentare cu căldură din interiorul blocului.

„Termoelectrica S.A. a anunţat încă de la sfârşitul lunii septembrie curent că este pregătită pentru începerea noului sezon de încălzire şi livrarea agentului termic. Ulterior, pe 12 octombrie, a fost dat startul sezonului de încălzire în tot mun. Chişinău. În conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite furnizarea energiei termice şi repartizează lunar cantitatea de energie termică consumată de locatari”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Sursa citată mai spune că Termoelectrica S.A. nu poate începe livrarea agentului termic fără ca administratorul blocului să solicite acest lucru: „Imediat după ce acesta se va adresa la sediul teritorial al întreprinderii, va prezenta pașaportul tehnic ce confirmă efectuarea lucrărilor de pregătire a sistemului interior, în maximum 3 ore de la solicitare, agentul termic va fi livrat”.

În cazul în care blocul locativ are datorii, administratorul trebuie să se prezinte la Serviciul Comercial al întreprinderii pentru a întocmi, de comun acord, un grafic de reeşalonare a plății datoriilor.

„În acest an, venim în întâmpinarea tuturor clienţilor noștri. Astfel, toate blocurile pot beneficia de căldură, chiar şi cele cu datorii istorice”, a menționat directorul general Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Aceeaşi procedură, de solicitare a conectării la căldură, este valabilă şi în cazul obiectivelor de menire socială şi al instituţiilor publice: instituţii preşcolare, şcoli, licee, instituţii medicale, instituţii universitare şi cămine.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md