Actualitate

Autospeciale noi pentru evacuarea deşeurilor solide din nordul ţării

Ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Vasile Bîtca, a declarat la ceremonia de predare a autospecialelor în gestiunea întreprinderii de salubrizare din Floreşti că în total 77 de mii de locuitori ai micro-regiunii vor beneficia de servicii de salubrizare calitative. Autospecialele au o capacitate de 7 metri cubi fiecare. Până la procurarea autospecialelor, deşeurile erau colectate şi încărcate manual, iar cu ajutorul tractoarelor gunoiul era transportat la poligon.

În perioada următoare, proiectul va fi extins pentru a acoperi necesităţile a circa 200 mii de locuitori din cele 3 raioane – Floreşti, Şoldăneşti şi Rezina.

Potrivit directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, în prezent, 11 primării din raionul Făleşti au fondat o societate pe acţiuni specializată în managementul deşeurilor solide, iar realizarea proiectului va reduce cheltuielile suportate de întreprinderea de salubrizare şi va oferi servicii calitative pentru 12 primării din Floreşti, 19 primării din Şoldăneşti şi 4 primării din Rezina.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *