09:21:51 19.04.2024
Stiri

Usatîi afirmă că structurile de forță din R. Moldova l-au primit pe Gorbunțov, care e căutat de Interpol, pe teritoriul Ambasadei noastre la Londra

Anticorupție 18.10.2016 13:00 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National


„În loc să-l aresteze pe infractorul Gherman Gorbunțov, căutat de Interpol din 2009, conducătorii poliției și Procuraturii Generale din Moldova l-au primit cu bunăvoie pe teritoriul Ambasadei la Londra”.

O declarație în acest sens a fost făcută de primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Am văzut o poză pe fundalul Ambasadei moldovenești cu Gorbunțov. În legătură cu aceasta, am o întrebare la Cavcaliuc. Voi, reprezentanții structurilor de forță din R. Moldova, înțelegeți cu cine discutați? Voi ați vorbit nu cu un simplu infractor Gorbunțov. Voi ați vorbit cu un om pe care l-ați dat în căutare prin Interpol. De ce Cavcaliuc cu procurorii nu au cerut arestarea lui Gorbunțov?”, s-a întrebat Usatîi în cadrul unei transmisiuni online pe pagina sa de Facebook.

Usatîi a precizat că, în loc să-și exercite obligațiunile în fața legii și să-l aresteze „pe infractor” chiar pe teritoriul ambasadei, conform normelor internaționale atestate drept teritoriu al Moldovei, reprezentanții conducerii MAI și Procuraturii Generale a Moldovei, „au ales calea show-urilor ieftine de genul justiției televizate”.

„Gorbunțov este căutat de Interpol, el se află în ungherul roșu. Aceasta înseamnă că, în orice moment, în orice țară a lumii, trebuie reținut. Adică, ei au mers să ia depoziții de la cel care se află în căutare internațională”, a adăugat Usatîi.

Anterior, în presa din R. Moldova a fost distribuită o poză în care conducătorii poliției moldovenești și Procuraturii Generale au fost imortalizați într-o poză prietenească la intrarea Ambasadei Moldovei la Londra, alături de bancherul fugar Gherman Gorbunțov, aflat în căutare internațională. La întâlnirea cu Gorbunțov a participat adjunctul poliției moldovenești Gheorghe Cavcaliuc, precum și conducătorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale: Lilian Bacalâm, Ruslan Petrușenco și Valeriu Bodean, mai spune Usatîi.

Anterior, Gorbunţov a declarat că Usatîi este cel care ar fi comandat asasinatul său, crimă eşuată la Londra.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md