15:02:25 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Continuă examinarea DOSARULUI lui Vlad Filat cu ușile închise

Politică 18.10.2016 11:34 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
VIDEO // Continuă examinarea DOSARULUI lui Vlad Filat cu ușile închise


Curtea de Apel urmează să examineze astăzi cererea avocaților privind aducerea în fața instanței a unor martori-cheie din Federația Rusă, care urmează să depună mărturii în dosarul fostului premier Vlad Filat, condamnat de Judecătoria Buiucani la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influiență și corupere pasivă.

Anterior, la ședința precedentă, magistrații Curții de Apel au respins cererea avocaților lui Vlad Filat, care au solicitat repetat ca ședințele în acest dosar să fie publice.

Întrebat dacă se așteaptă la o decizie finală în dosarul său, Vlad Filat nu a părut prea optimist. „Mai avem noi până la decizie”, a spus Filat, înainte de a păși în sala de judecată.

Astfel, astăzi magistrații urmează să decidă dacă acceptă ca în instanță să fie aduși unii martori din Federația Rusă, care conform denunțului lui Ilan Șor ar fi transmis lui Vlad Filat sume importante de bani.

„Am solicitat instanței prezența acestor martori printr-o comisie rogatorie. Deocamdată, judecătorii nu s-au expus asupra acestui aspect. Urmează ca la ședințele următoare să avem o încheiere definitivă privind prezența acestor martori. Acești martori sunt importanți. Ilan Șor, care este martor denunțător și care este o persoană care și-a cumpărat libertatea prin autodenunțul fals pe care l-a făcut, face trimitere la trei persoane din Federația Rusă, care, potrivit lui, ar fi deținut sume bănești care ar fi ajuns la Vlad Filat. Am cerut ca acești martori să fie aduși în fața instanței și să facă declarații”, a declarat Igor Popa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md