Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Amenzi penale de 10 mii…

Amenzi penale de 10 mii de lei pentru coruperea alegătorilor

Cinci locuitori ai raionului Criuleni au fost condamnați pentru coruperea alegătorilor la scrutinul electoral local din 2015. Aceștia trebuie să achite amenzi penale în valoare de 10.000 de lei. Procuratura raionului Criuleni anunţă despre condamnarea a cinci localnici la amenzi penale a cîte 10 mii de lei pentru coruperea alegătorilor.

Atât în cadrul acţiunilor de urmărire penală, cât şi în instanţa de judecată s-a stabilit că pe 27 şi 28 iunie 2015, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale, inculpaţii au oferit mai multor locuitori ai satului Cimişeni bani a câte 50 şi 100 de lei fiecăruia, precum şi sticle cu băuturi alcoolice. În schimbul acestor sume, sătenii au fost convinşi să voteze pentru un anumit candidat la funcţia de primar al localităţii, ceea ce ultimii au şi făcut, candidatul respectiv câştigând alegerile locale din Cimişeni.

Inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Menționăm că în turul doi de scrutin din 28 iunie 2015, Valentina Pisarenco, candidat PLDM, l-a învins pe candidatul independent Ghenadie Rabei, obținând 50,82% din voturile alegătorilor.