Principală  —  Reporter Special  —  Reportaje   —   Bogăția din bucătărie: Făina de…

Bogăția din bucătărie: Făina de migdale

Sănătatea noastră și a apropiaților noștri este ceea ce ne interesează cel mai mult. Alimentele bogate în vitamine, exercițiile fizice și somnul sunt ceea ce ne recomandă de obicei specialiștii. De sănătatea consumatorilor s-a îngrijorat și familia Lebedev, care, în anul 2007 au decis să planteze în orașul Ștefan Vodă, pe o suprafață de 40 ha, o livadă cu migdali. „Ne-am bucurat de prima roadă peste trei ani de la plantare. Atunci ne-am gândit să facem și făină de migdale – un produs care de cele mai multe ori lipsește sau este mai greu de găsit în Moldova”, susține Renat Lebedev, administratorul și proprietarul companiei „LARO Migdale”.

14035002_683756348441985_7547749043005116394_nPotrivit lui, făina de migdale este obţinută prin măcinarea migdalelor decojite. Aceasta este o alternativă sănătoasă, nutritivă la tradiționala făină de grâu și o soluție foarte bună în cazul persoanelor care au intoleranță la gluten. Totodată, făina de migdale contribuie la buna funcţionare a inimii şi a creierului , iar migdalele sunt ideale în perioade cu activitate psihică intensă.

Făina de migdale are un profil nutrițional care nu poate fi neglijat, cum ar fi: vitamina E, calciu, magneziu și cupru. Doza zililnică, necesară organismului nostru, este 25g de migdale. Vitamina E este un antioxidant puternic care scade nivelul colesterolului și reduce riscul dezvoltării unor boli, cum ar fi: Alzheimer, diabet și boli cardiace.

Toate varietățile de nuci și alune sunt bogate în calciu. Calciul este un mineral vital care asigură buna funcționare și dezvoltare a corpului nostru. Calciul menține sănătatea dinților și a oaselor, precum și reglează tensiunea arterială.

Făina de migdale este o sursă bună de magneziu. Magneziul participă la construcția și menținerea sistemului osos și a dinților, absorbția calciului și la menținerea unui tonus muscular adecvat. De asemenea, făina de migdale este o sursă bogată în cupru, care acționează ca un antioxidant, menține integritatea oaselor (contribuie la fixarea calciului în oase) și a țesuturilor conjunctive, protejează sistemul nervos și ajută organismul să asimileze eficient fierul.

Însă, de cele mai multe ori, făina de migdale este folosită la prepararea unor deserturi delicioase, a căror gust, savoare și aromă cu siguranță îți vor plăcea și te vor surprinde plăcut. Atenție: Făina de migdale nu trebuie să se ardă. Ea se ține pe foc doar până începe puțin să se rumenească.

De asemenea, făina de migdale este un ingredient nelipsit din reţetele celor mai bune dulciuri de casă, în special din cele care se fac cu aluaturi şi blaturi. Această făină are o aromă mai puternică de nucă. Nu puteţi folosi, însă, făina de migdale în reţetele de dulciuri cu drojdie, pentru că aceste reţete au nevoie de făină albă.

Dacă doriți să comandați produse de la „LARO Migdale”, sunați la numărul: 0602 60002