12:57:04 24.04.2024
Stiri

Forțele Aeriene ale SUA în Europa au ajuns la Chișinău. Printre militari, și un PILOT născut în R. Moldova. Ce vor face până la 22 octombrie

Social 18.10.2016 08:30 Vizualizări1217 Autor: Ziarul National
Forțele Aeriene ale SUA în Europa au ajuns la Chișinău. Printre militari, și un PILOT născut în R. Moldova. Ce vor face până la 22 octombrie Wikipedia


Un grup de muzicieni din Orchestra Forțelor Aeriene ale Statele Unite din Europa va susține, în perioada 17 - 22 octombrie curent, o serie de concerte împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale a Moldovei pentru a sărbători împlinirea celor 25 de ani de la inițierea parteneriatului moldo-american.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Chișinău, concertele vor cuprinde muzica americană clasică, populară și jazz ca reflecție a valorilor americane. În timpul vizitei, membrii trupei de asemenea vor oferi scurte prezentări pentru studenții din R. Moldova.

„Suntem foarte încântați să împărtășim acest program cu copiii. Muzica e o modalitate extraordinară de a face noi prieteni și de a te conecta cu oameni din diverse culturi. Muzica unește oamenii,” a menționat căpitanul Justin Lewis, care va dirija concertele.

Distinctul trombonist al formației, Vladimir Tchekan, este pilot american care s-a născut și a crescut în Chișinău. „Am o plăcere deosebită să vin acasă, în R. Moldova, și să cânt pentru tineri. Eu sper că recitalul meu va inspira tineri care își vor urma visele”, a menționat Tchekan.

Acest eveniment face parte din seria de evenimente culturale ale Ambasadei SUA care vin să marcheze cei 25 de ani de cooperare cu Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md