Partidul Democrat a solicitat sancţionarea candidatului Andrei Năstase pe motiv că în timpul campaniei electorale în presă ar fi apărut imagini cu preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi fostul lider de la Varşovia Lech Walesa, abateri care sunt sancţionate doar dacă sunt comise nemijlocit de concurent. Subiectul a ajuns pe ordinea de zi a şedinţei CCA.

„Partidul Democrat a solicitat sancţionarea candidatului Andrei Năstase pe motiv că în timpul campaniei electorale în presă ar fi apărut imagini cu preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi fostul lider de la Varşovia Lech Walesa, abateri care sunt sancţionate doar dacă sunt comise nemijlocit de concurent. Subiectul a ajuns pe ordinea de zi a şedinţei CCA. După ce au analizat demersul, membrii instituţiei au ajuns la următoarea concluzie”, a declarat Ion Duhlicher, şeful adjunct al direcţiei juridice a CCA.

Contactat telefonic de Jurnal TV, Vadim Moţarschi, reprezentantul candidatului PD la prezidenţiale, Marian Lupu, a declarat că nu oferă comentarii. Amintim că subiectul a fost examinat acum două săptămâni şi de Comisia Electorală Centrală. Membrii instituţiei au respins demersul ca neîntemeiat şi l-au remis spre examinare Consiliului Coordonator al Audiovizualului.