Marian Lupu și-a prezentat platforma prezidențială. Iată care sunt punctele prioritare

Foto: timpul.md

Candidatul numărul 1 pe lista electorală la alegerile prezidențiale Marian Lupu și-a prezentat astăzi platforma electorală, care se bazează pe trei direcții prioritare. Platforma prezidențială a lui Lupu are ca temă: „Moldova puternică, Moldova prosperă” și are la bază integrarea europeană a Republicii Moldova. Scopul lui Marian Lupu este să asigure transformările necesare în țară astfel ca în următorii ani Republica Moldova să poată depune cererea de aderare la UE.

„Viziunea care stă la baza platformei prezidențiale este integrare europeană, ca unica resursă pentru dezvoltarea și modernizarea țării, rezolvarea problemelor interne din Republica Moldova. Vine să confrunte ideologia antieuropeană care este promovată de contracandidatul meu”, a declarat Marian Lupu în timpul prezentării, citat de infotag.md. 

Cele trei mari direcții prioritare ale programului sunt capitalul uman al țării; economia națională; funcționarea și întărirea statului.

Prima direcție se referă la educație, sănătate, protecție socială, ocrotirea familie, parteneriatul stat-biserică, legăturile cu diaspora.

Economia națională, care este un domeniu de chintesență, în opinia lui Marian Lupu, ține de dezvoltarea mediului de afaceri, atragerea masivă de investiții, în special europene, pentru noi întreprinderi industriale, pentru crearea a noi locuri de muncă, agricultura și dezvoltarea regională.

Funcționarea și întărirea statului are drept scop asigurarea stabilității, legii, ordinii, justiției, combaterea corupției, pacea socială.

O atenție specială, Marian Lupu a declarat că va acorda menținerii păcii la nivelul tuturor etniilor conviețuitoare „pentru că dezbinarea societății pe criterii etnice și lingvistice devine un pericol care poate duce la consecințe dezastruoase”.

Scopul primordial al său în calitate de viitor președinte este depunerea cererii de aderare la UE, a menționat Marian Lupu. „Pe durata mandatului prezidențial de patru ani să fie posibilă depunerea cererii oficiale din partea Republicii Moldova pentru obținerea statului de țară candidată la Uniunea Europeană. Acesta va fi obiectivul central al mandatului meu”

Marian Lupu a fost însoțit la prezentarea programului de premierul Pavel Filip și de șeful Legislativului Andrian Candu, care și-au exprimat susținerea în favoarea sa. La rândul său, Marian Lupu a menționat importanța unei echipe puternice și a sinergiei dintre Președinție, Parlament și Guvern. „Doar asemenea sinergie este garanția eficienței muncii noastre și rezultate concrete, bune pe care ni le propunem”, a accentuat candidatul.

„Orice președinte de țară nu ar putea rezolva problemele dacă nu are o echipă bună. Intențiile bune vor rămâne intenții. Vom munci în echipă. Nu voi fi președintele țării care să tragă plapuma pe sine”, a adăugat Marian Lupu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente