13:16:11 18.04.2024
Stiri

SITUAŢIE INCREDIBILĂ // Senatul României cere oficial BLOCAREA activităţii DNA

Știri 17.10.2016 17:00 Vizualizări2303 Autor: Ziarul National


SITUAŢIE INCREDIBILĂ // Senatul României cere oficial BLOCAREA activităţii DNA Sursa: ziare.com

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, face în mod oficial apel la parlamentari să nu mai aprobe nicio cerere primită de la DNA în perioada imediat următoare.

Mesajul lui Tăriceanu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost transmis de pe adresa de e-mail oficială a Senatului României, poartă antetul instituţiei şi semnătură „Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului României”.

„Fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA. Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Senatului susţine că „DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici”.

„Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursa a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare.

Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Aşa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA”, şi-a motivat Tăriceanu demersul fără precedent făcut de la înălţimea celei de-a două funcţii din statul român.

Apelul sau către parlamentari este doar ultimul dintr-un lung şir de atacuri la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a celei care conduce această instituţie, Laura Codruţa Kovesi.

Şefa DNA a reclamat în repetate rânduri presiunile făcute asupra direcţiei care se ocupă în mod deosebit cu faptele de corupţie comise de politicieni, demnitari şi funcţionari publici, precizând că acestea sunt făcute în general chiar de către cei anchetaţi.

„Sunt atacuri foarte agresive în ultima perioadă asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Aceste atacuri sunt făcute pentru a intimida procurorii, dar mai ales e o campanie extrem de agresivă pentru decredibilziarea activităţii DNA. Sunt plătite sume enorme de bani pentru hărţuirea procurorilor DNA şi pentru aceste campanii de denigrare”, a declarat recent Laura Codruţa Kovesi.

„Sunt campanii plătite de hărţuire a DNA şi de decredibilizare a DNA. (...) În niciun caz nu ne intimidează, nu ne decredibilizează. Sunt convinsă că toate acţiunile din ultima perioadă, susţinute cu bani mulţi, au fost făcute în acest scop, dar răspunsul nostru este că ne vom continua activitatea”, a subliniat procurorul-şef al DNA.

Şi Preşedintele României, dl Klaus Iohannis spunea zilele trecute despre Tariceanu: „Nu cred ca e preocupat de independenţa justiţiei, se preface ca să scape..."

Sursa: ziare.com



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md