Şedinţa de judecată a început cu audierea asistentei sociale din satul în care locuieşte femeia care are grijă de cinci copii. Potrivit avocatului, nici angajata primăriei, nici poliţistul care supraveghea familia nu au întreprins acţiuni pentru a-l ţine la distanţă pe soţul Victoriei Pruteanu. În timpul şedinţei, apărătorul şi acuzatorul de stat au solicitat să fie audiaţi suplimentar martori, cererile au fost însă respinse.

Acuzatorul de stat a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

În timpul şedinţei, mama bărbatului decedat a declarat că fiul ei ar fi fost bătut cu câteva zile înainte de a se întâmpla tragedia, iar totul ar fi fost pus la cale de către nora sa. Rudele Victoriei Pruteanu spun că afirmaţiile nu corespund adevărului, iar victimă, în acest caz, ar fi acuzata.

În ianuarie, Victoria Pruteanu, condamnată de Judecătoria Străşeni la trei ani şi opt luni de închisoare, a fost încătuşată în prezenţa celor cinci copii pe care îi are la întreţinere - doi pe care i-a născut şi trei surori care se află în grija ei după ce ambii părinţi au murit. Deşi avocaţii femeii au invocat faptul că aceasta s-a apărat de soţul violent, judecătoarea a hotărât să o trimită la puşcărie. După ce presa a relatat despre acest caz, Victoria Pruteanu a fost plasată în arest la domiciliu.