14:29:31 23.04.2024
Stiri

Ministerul Educației promite că învățarea științelor exacte în școli va fi mai ATRACTIVĂ pentru elevi. Ce sistem NOU va fi implementat

Social 17.10.2016 15:45 Vizualizări955 Autor: Ziarul National
Ministerul Educației promite că învățarea științelor exacte în școli va fi mai ATRACTIVĂ pentru elevi. Ce sistem NOU va fi implementat edu.gov.md


În instituțiile de învățământ din R. Moldova urmează a fi implementat Conceptul privind Educația STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică).

Conceptul privind Educația STEM, care susține modernizarea educației și dezvoltarea capitalului uman, a fost elaborat în cadrul Proiectului de Competivitate al USAID Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației.

„În SUA, termenul STEM a fost introdus acum 12 ani, ulterior fiind răspândit în întreaga lume. Acest concept prevede îmbunătățirea practicii de predare, stabilirea mai multor parteneriate atât interne, cât și externe. Datorită acestui sistem va avea loc facilitarea însușirii științelor exacte”, a declarat, recent, în cadrul unei ședințe la Ministerul Educației, expertul internațional din cadrul Proiectului de Competivitate al USAID Moldova, John O’ Sullivan.

Expertul a accentuat că o democrație durabilă are nevoie de sectoare economice cu forțe de muncă bine pregătite, calificate, pentru ca viitorii specialiști să-și poată face o carieră de succes.

„Conceptul STEM trebuie realizat încă din ciclul primar, astfel încât să identificăm noi modalități de predare, capacitați și soluții pentru a impulsiona dezvoltarea domeniului educației”, a spus viceministrul Educației, responsabil de învățământul general, Elena Cernei.

Menționăm că disciplinele STEM formează abilitați de gândire critică, stimulează creșterea interesului pentru domeniile tehnice și inginerești, catalizând astfel formarea noii generații de inovatori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md