(foto) Un grup de studenţi au aflat cum este viaţa într-un penitenciar

penitenciar
Foto: Photo Credit: penitenciar.gov.md

La sfârșitul săptămânii trecute, un grup de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo”, au efectuat o vizită de studiu în Penitenciarul nr.11 din Bălţi pentru a afla cum este viața după gratii, menționează Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

Activitatea a avut drept scop îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice dar şi sensibilizarea tinerilor în vederea adoptării unui spirit civic responsabil şi a prevenirii delincvenței şi infracționalității.

 

Photo Credit: penitenciar.gov.md
Photo Credit: penitenciar.gov.md

 

Ghidaţi de angajaţii instituţiei gazdă, studenţii s-au familiarizat cu modul de viaţă din penitenciar, condiţiile de detenţie, programul zilnic al deţinuţilor dar şi activităţile specifice desfăşurate de angajaţii instituţiei de detenţie.

Vizitatorii au avut posibilitatea să cunoască aspectele mediului penitenciar prin prisma actelor normative care reglementează executarea pedepselor, drepturile şi obligațiile persoanelor private de libertate. Aceștia au vizitat şi camerele de deținere, curțile de plimbare, biblioteca, cantina, sala sportivă şi biserica penitenciarului.

Activitățile de acest gen desfășurate în penitenciarele din țară demonstrează deschiderea şi transparența sistemului penitenciar. Vizita la penitenciar a avut loc grație Acordului de colaborare încheiat între Departamentul Instituțiilor Penitenciare şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

 

Photo Credit: penitenciar.gov.md
Photo Credit: penitenciar.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente