(GALERIE FOTO) Locurile uitate din unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Imagini uimitoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de tineri dornici de adrenalină vor să imortalizeze locuri uitate din Hong Kong, fie că vorbim despre teatre abandonate sau la mine subterane, potrivit BBC.

Intitulat HK Urbex (Hong Kong Urban Exploration) încearcă să demonstreze că Hong Kong nu înseamnă doar zgârie nori şi malluri. „Uneori suntem ultimele persoane care intră într-o clădire înainte ca aceasta să fie demolată”, spune Pripyat, un membru al grupului, scrie Business Magazin.

01_64764700

În cadrul acestor clădiri, exploratorii regăsesc deseori artefacte personale – portrete, vederi, haine şi albume foto. Fiecare dintre acestea spune o poveste diferită, despre o altă eră, o altă experienţă.03_39484100

„În mod inevitabil ajung să faci o muncă de detectiv. În ultimul loc în care am fost, am găsit radiografia unui bărbat care avea o umbră îngrijorătoare în zona pieptului. Încerci să pui cap la cap acele vieţi”, spune tânărul.Grupul a fost fondat în 2013 şi este format în prezent dintr-o echipă de opt exploratori anonimi.

04_14107200
Majoritatea dintre ei sunt jurnalişti, cameramani şi fotografi care preferă să îşi ţină identităţile ascunse pentru a atrage atenţia asupra locurilor, nu asupra lor.

„Nu oricine consideră că să escaladezi un gard pentru a face câteva fotografii este legal, aşa că ne ajută să ne păstrăm ascunse identităţile.(…) Ceea ce facem nu este despre noi, este despre mult mai mult de atât”.

05_89178100


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...