PDM sus­ţine că această sumă a fost adu­nată din dona­ţi­ile a 1042 de per­soane, cea mai mică dona­ţie fiind de o mie de lei, iar cea mai mare, făcută de Petru Cara­man, de 75 de mii de lei.

Majo­ri­ta­tea bani­lor, 15 111 874,66 de lei, demo­cra­tul a achitat-o pen­tru publi­ci­tate tv, radio, mij­loace de infor­mare elec­tro­nice, presă scrisă, pano­uri şi alte plat­forme stra­dale sau mobile. Jumă­tate din această sumă, adică 7,8 mili­oane de lei, au mers la cole­gul său şi prim-vicepreşedintele PDM, Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc, care deţine patru canale de tele­vi­ziune (Prime TV, Publika TV, Canal 2 şi Canal 3), dar şi trei pos­turi de radio (Maes­tro FM, Publika FM şi Muz FM).

Tri­co­u­rile , chi­piu­rile, car­ne­ţe­lele sau sti­lo­u­rile cu sim­bo­lul PDM l-au cos­tat alte 207 550 de lei.

Chel­tu­ie­lile de trans­port pen­tru cara­vana elec­to­rală a lide­ru­lui PDM s-au ridi­cat la 10 mii de lei, iar închi­ri­e­rea spa­ţi­i­lor pen­tru des­fă­şu­ra­rea întru­ni­ri­lor au cos­tat 7 500 de lei. Peste 25 de mii de lei, afirmă lide­rul PDM, au cos­tat ser­vi­ci­ile de con­sul­tanţă elec­to­rală sau juri­dică.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.