13:10:11 23.04.2024
Stiri

ATAC fără precedent al SUA. „Îi transmitem un mesaj lui Putin!”

Știri 15.10.2016 19:00 Vizualizări3522 Autor: Ziarul National
ATAC fără precedent al SUA. „Îi transmitem un mesaj lui Putin!”


Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite pregrăteşte un atac cibernetic major împotriva Rusiei, ca răspuns la furtul de informaţii confidenţiale al hackerilor de la Moscova de la Comitetul Democrat Naţional şi instituţiile afiliate acestuia, potrivit informaţiilor publicate de Fox News, scrie gandul.info.

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a declarat pentru NBC News că Statele Unite vor transmite un mesaj preşedintelui rus, Vladimir Putin. Biden a spus, de asemenea, că un eventual atac cibernetic va veni „la momentul pe care noi îl vom alege şi în contextul în care va avea cel mai mare impact”.

Există informaţii conform cărora oficialii din domeniul informaţiilor au fost rugaţi să se prezinte la Casa Albă cu idei pentru o operaţiune cibernetică clandestină menită să „facă de ruşine” Kremlinul.

„Am ezitat întotdeauna să folosim o serie de măsuri pe care le avem, dar aceasta este o decizie potică. Dacă cineva decide că ne-a ajuns ceea ce ne fac ruşii, sunt o mulţime de lucruri pe care le putem face”, a declarat pt NBC unul dintre foştii ofiţeri ai CIA.

Săptămâna trecută Statele Unite au acuzat Guvernul rus de producerea unui atac cibernetic la baza de date a Comitetului Naţional Democrat. Raportul prezentat de CIA arată că hackerii au folosit site-uri precum DCLeaks sau WikiLeaks. Apare de asemenea numele de utilizator Guccifer 2.0, ceea ce îi face pe oficialii americani să îşi îndrepte atenţia către Rusia.

„Credem, bazându-ne pe motivaţia şi sensibilitatea acestor eforturi, că doar oficialii de cel mai înalt rang din Rusia ar fi putut autoriza astfel de activităţi”, se arată în comunicatul CIA.

La începutul acestei săptămâni Vladimir Putin a negat orice implicare în acestă acţiune şi a susţinut că mai importante sunt informaţiile descoperite decât modul în care au fost obţinute acestea.

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a declarat că furtul acestor informaţii arată că serviciile de informaţii ruseşti încearcă să îl ajute pe contracanditatul ei, Donald Trump, să câştige alegerile de luna viitoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md