19:45:58 19.04.2024
Stiri

Leancă primește o LOVITURĂ DURĂ de la Bruxelles. Este SOMAT să se RETRAGĂ din cursa electorală

Politică 15.10.2016 15:52 Vizualizări29480 Autor: Ziarul National
Leancă primește o LOVITURĂ DURĂ de la Bruxelles. Este SOMAT să se RETRAGĂ din cursa electorală


Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, este sfătuit de președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, să se retragă din cursa electorală și să susțină candidatul comun al Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Partidulul Acțiune și Solidaritate și al Partidulului Liberal Democrat din Moldova, Maia Sandu.

Daul este supărat pe Iurie Leancă, cel care dorește ca partidul său să ia locul PLDM în PPE, deoarece nu și-ae fi respectat promisiunea făcută în luna mai 2016.

„Îmi exprim regretul profund față de decizia liderului PPEM, Iurie Leancă, care și-a încălcat promisiunea făcută delegației PPE în mai 2016 de a identifica un candidat comun. O astfel de abordare este doar în interesul oligarhilor și al forțelor proruse, care nu-și doresc ca Moldova să fie o țară prosperă. Îi solicit de urgență lui Iurie Leancă să se retragă din cursă și să o susțină pe Maia Sandu. Orice vot de centru-dreapta contează”, a subliniat Joseph Daul.

În același timp, liderul celui mai puternic partid din Europa a salutat decizia liderului PPDA, Andrei Năstase, de a se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu.

„PPE a optat încă de la început pentru identificarea unui candidat comun de centru dreapta și sunt recunoscător PLDM și PPDA pentru decizia de a o susține pe Maia Sandu la funcția de președinte. Vreau să-mi exprim profundul respect pentru decizia liderului PPDA, Andrei Năstase, de a se retrage din cursă. Năstase a demonstrat că interesele naționale sunt mai presus decât interesele sale politice”, a punctat Daul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md