12:08:52 23.04.2024
Stiri

Serviciile de securitate văd noi PROVOCĂRI: „Agresiuni imposibil de atribuit, fluxuri de imigranţi impredictibile, organizaţii teroriste susţinute de state eşuate...”

Știri 15.10.2016 13:33 Vizualizări1199 Autor: Ziarul National


Serviciile de securitate văd noi PROVOCĂRI: „Agresiuni imposibil de atribuit, fluxuri de imigranţi impredictibile, organizaţii teroriste susţinute de state eşuate...” Sursa: ziare.com

Serviciile de intelligence şi de securitate se confruntă cu o serie de actori şi forţe care tind să schimbe jocul, existând pericole amplificate de tehnica de supraveghere sau de reţelele sociale, care pot fi exploatate de grupuri ostile, este concluzia specialiştilor care au participat la conferinţa internaţională „Intelligence în the Knowledge Society”.

La conferinţa organizată la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” au participat reprezentanţi ai celor mai importante servicii secrete din lume.

„Serviciile de intelligence şi de securitate se confruntă cu o serie de actori şi forţe care tind să schimbe jocul. Avem pericole potenţate de tehnică de supraveghere, comunicarea criptată, printarea 3D, bioinginerie, reţele sociale ce pot fi exploatate de grupuri ostile. Agresiuni imposibil de atribuit, fluxuri de imigranţi impredictibile, organizaţii teroriste susţinute de state eşuate, o nouă dinamică a mişcărilor sociale.

Sunt tot atâtea provocări atipice pe care le au de rezolvat autorităţile naţionale, serviciile de securitate şi de intelligence şi naţiunile, în general”, arată Serviciul Român de Informaţii, scrie ziare.com.

O altă vulnerabilitate identificată este volatilitatea economică accentuată şi împuţinarea resurselor şi adâncirea diferenţelor dintre bogaţi şi săraci.

„Vectorii de putere, fie cei statali, fie non-statali, încep să recurgă la instrumente noi şi complexe: cetăţenie activă, o colectivitate cu noi puteri, militarizarea identităţii, o (r) evoluţie a gândirii colective”, mai arată SRI.

SRI a avertizat recent că România e o ţintă a atacurilor cibernetice sponsorizate de alte state.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md