Năstase: „Vom avea un candidat comun pentru a nu permite slugii lui Plahotniuc să ajungă în turul 2”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Platforma Demnitate și Adevăr a decis să susțină candidatura Maiei Sandu la funcția de președinte pentru a nu permite candidatului PD, Marian Lupu, să acceadă în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Anunțul a fost făcut de către liderul Platformei, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Mîndrești, satul său natal. Năstase a preferat să facă anunțul acolo deoarece este ziua mamei sale de naștere.

„În viață este bine uneori să știi să cedezi. Să cedezi ceva de la tine, ca să câștige viitorul acestei țări. Trebuie să știi să treci peste interesele și orgoliile personale, pentru a prima binele comun. Prin unitate vom doborî regimul criminal care batjocorește o țară”, a declarat Andrei Năstase.

El le-a cerut susținătorilor săi să înțeleagă gestul său, deoarece acesta este făcut pentru interesul național.

„Ar fi fost o opțiune să merg și eu și Maia Sandu. Dar atunci, prin fraude, Plahotniuc l-ar fi tras pe Lupu în turul 2, iar apoi speriindu-ne cu tancurile rusești putea să-l facă și președinte. Prin acest pas noi am făcut lucru imposibil”, a mai spus Năstase.

Totodată, într-o declarație a partidului, Platforma i-a solicitat Maiei Sandu să-și asume principalele puncte din programul electoral al lui Năstase.

Maia Sandu devine astfel oficial candidat la funcția de președinte susținut de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...