19:54:14 23.04.2024
Stiri

Inna Popenco le-a vorbit oamenilor despre proiecte sale reale, în vederea soluționării problemelor moldovenilor

Partide/Comunicate 15.10.2016 11:30 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
Inna Popenco le-a vorbit oamenilor despre proiecte sale reale, în vederea soluționării problemelor moldovenilor


Candidatul înaintat de „Partidul Șor” la prezidențiale, Inna Popenco, care a fost într-o vizită în satul Pohrebeni, Orhei, le-a vorbit oamenilor despre soluțiile pe care le are în vederea asigurării tuturor cu locuri de muncă, astfel încât viitorul să nu mai fie unul incert.

Candidatul la prezidențiale le-a răspuns la întrebări și producătorilor agricoli, care doresc ca statul să aplice toate pârghiile pentru a-i susține.

Astfel, Popenco le-a vorbit despre schimbarea pe care o va face în acest domeniu când va deveni președinte. „E vorba de crearea gospodăriilor colective, prin asocierea proprietarilor de terenuri agricole. Statul va asigura gospodăriile cu tehnologii și subvenții, dar și echipamente agricole moderne. Această inițiativă este în proces de dezvoltare și urmează să fie implementată deja în raionul Orhei și vom împărtăși experiența noastră în toată țara”, a spus Popenco, citată de un comunicat de presă al formațiunii.

Mai mult, programul electoral al candidatului „Partidului Șor” prevede reglementarea strictă a importului de mărfuri agroalimentare care sunt produse și în Moldova, chiar și impunerea restricțiilor, astfel încât să le ofere o protecție puternică agricultorilor. „Odată cu înființarea gospodăriilor colective, vor fi asigurate și locuri de muncă pentru țărani. Drept rezultat, va fi soluționată și problema demografiei în localitățile rurale, mai ales că, în ultimii ani, denumirile unor sate au rămas doar pe hartă”, a spus aceasta.

Pentru a-i sprijini pe tineri și pentru a le crea perspectiva de viitor în țara noastră, în satele Moldovei, în programul electoral al Innei Popenco a fost inclus un proiect care prevede crearea unei rețele de instituții de învățământ medii-specializate, se mai arată în comunicat.

Despre această inițiativă, candidatul le-a vorbit liceenilor din orașul Orhei. Elevii au salutat acest proiect, în deosebi pentru că termină 12 clase, dar nu au nicio meserie în spate și nu-și pot asigura un trai decent. Ei și-au exprimat dorința de a rămâne în Moldova, dar pentru asta trebuie înlăturate condițiile dificile de viață care se impun și să le fie asigurat viitorul, astfel încât să nu fie nevoiți să-și caute norocul peste hotare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md