13:18:09 23.04.2024
Stiri

Năstase explică de ce s-a RETRAS din cursa electorală și ce FUNCȚIE și-ar dori

Partide/Comunicate 14.10.2016 11:41 Vizualizări3223 Autor: Ziarul National
Năstase explică de ce s-a RETRAS din cursa electorală și ce FUNCȚIE și-ar dori


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, susține că dacă se încăpățina să rămână în cursă, așa cum s-au așteptat unii, atunci exista riscul major ca nici el, nici Maia Sandu să nu ajungă în turul II la alegerile prezidențiale, iar R. Moldova „avea să fie împărțită de Vlad Plahotniuc și Igor Dodon” pentru următoarea perioadă.

„Dacă, mergând cu un singur candidat, mai avem o şansă, aşa cum este ea, dar o avem, atunci dacă mergeam cu doi candidaţi, garantat nu trecea niciunul în turul doi. Noi conştientizăm că plecarea în alegeri cu doi candidaţi este păguboasă pentru ţară. Nutresc speranţa că gestul meu este unul benefic, pentru că, dacă nu îl făceam, campania ar fi fost eşuată”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV.

Politicianul dă asigurări că a făcut un pas înapoi acum, pentru că îi pasă de viitorul R. Moldova. „Dragostea de țară m-a făcut să iau această decizie. Să știți că nu există niciun acord politic între PPDA şi PAS şi că nu m-am retras din alegeri în schimbul promisiunii unei funcţii. Am spus mai demult că sunt gata să semnez că nu mă interesează funcţiile. Totuși, ași vrea să mi se dea o peniță la Ministerul Afacerilor Interne și nu neapărat funcția de ministru. Doar pentru 24 de ore. O să vedeți cum curățim țara de bandiți. Va fi totul legal”, a subliniat acesta.

Andrei Năstase a mai adăugat că, pentru a face ordine, este nevoie de un procuror general onest, profesionist și integru. „Suntem conștienți că acest Consiliu Superior al Procurorilor e o adunătură care-l servește pe Plahotniuc și va înainta o candidatură aservită. Atât eu, cât și Maia Sandu nu acceptăm asta. Dacă instituția prezidențială se va consolida după alegeri, atunci va fi un pas mare pentru a rupe acest cerc vicios”, este de părere liderul PPDA.

În alt context, politicianul a precizat că va face tot posibilul ca susținătorii săi, membrii PPDA, să se implice plenar în susținerea candidatului unic, chiar dacă și-au dorit să-l vadă pe el în această postură.

„În R. Moldova nu a existat o platformă mai frumoasă decât Platforma „DA”, iar asta o demonstrează faptele, reuşitele noastre. O demonstrează chiar şi sondajele asupra cărora a insistat multă lume. Acestea arată că din PPDA nu merge niciun vot la PD, adică toţi rămân în acelaşi bazin electoral. Susținătorii PPDA sunt nişte oameni inteligenţi, conştienţi. De aceea, sunt sigur că, prin mesajele echipei, o să mobilizăm oamenii să iasă la vot, o să le explicăm că aceasta este şansa unui început de schimbare”.

O alternativă era ca în alegeri să meargă atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase. Acest lucru ar fi fost pe placul susținătorilor PPDA, pe de o parte, și cei din PAS, pe de altă parte. „În opinia mea, această alternativă era păguboasă. Am ales să nu fac acest lucru, pentru că R. Moldova avea să fie împărțită între Plahotniuc și Dodon. Eu nu doresc acest lucru şi cred că toţi vor înţelege asta. Dacă ţii la viitorul ţării, trebuie să înţelegi, mai ales toţi care au muncit, e adevărat, unii mai mult, mergând prin glod după semnături, pe frig la proteste, riscând viaţa şi sănătatea, primind sprayuri în ochi de la poliţie. Vom trece peste aceste momente nu cu ușurință, dar o vom face cu demnitate. Sper că oamenii vor înțelege că am luat decizia cea mai bună”, a punctat liderul PPDA.

Acesta a mai spus că acum toți trebuie să-și unească eforturile pentru ca Marian Lupu să nu ajungă în turul doi, iar ulterior va trebui de luptat cu socialistul Dodon, care de asemenea face jocul lui Plahotniuc.

De menționat că astăzi urmează să se întrunească Consiliul Politic Național al PPDA, unde va fi luată decizia finală privind susținerea sau nu a candidaturii Maiei Sandu la alegerile din 30 octombrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md