O companie italiană ar putea reconstrui aeroportul din Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O companie italiană ar putea moderniza aeroportului din Bălți. Despre acesta a discutat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc și senatorul și secretarul Comisiei pentru Afaceri Externe din Senatul Republicii Italiene, Antonio Razzi.

Subiectele discuțiilor s-au axat pe proiectele de perspectivă a drumurilor naționale din Republica Moldova. În acest context, senatorul italian a subliniat că „TOTO” este una dintre cele mai prestigioase companii de construcții din Italia care își respectă angajamentele asumate în fața beneficiarilor săi.

Proprietarul Companiei de construcției italiene, Danielle Toto, a făcut o prezentare ale proiectelor de infrastructură executate de compania sa, care includ o serie de lucrări pe scară largă din ramura construcției autostrăzilor, viaductelor, tuneluri, dar și dezvoltarea căilor ferate etc.

La rândul său, Ministrul Iurie Chirinciuc a punctat despre necesitatea implementării proiectului de lărgire al drumului Chișinău-Leușeni de la două la patru benzi de circulație și modernizarea intersecțiilor existente, reparația tuturor podurilor rutiere peste râul Prut, construcția drumului de centură a orașului Chișinău și Comrat, dar și reconstrucția aeroportului din Bălți.

Partea italiană s-a arătat interesată de unele proiecte enumerate, în special, modernizarea aeroportului din Bălți, precizând că va examina detaliat și harta drumurilor naționale ale Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...