18:45:27 19.04.2024
Stiri

VIDEO // ATENȚIE când cumpărați mașini! Cetățeni ai R. Moldova, implicați în FURTUL automobilelor de LUX din UE. Le vindeau la Chișinău

Social 14.10.2016 10:30 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National


Șapte cetățeni ai R. Moldova, Ucrainei și Kazahstanului, membri ai unui grup infracțional specializați în sustragerea automobilelor de lux din Uniunea Europeană, sunt suspectați de răpirea automobilelor din Germania, Austria și Cehia.

Aceștia au vârste cuprinse între 29 și 51 de ani și sunt cercetați penal de structurile responsabile din UE, dar și de oamenii legii din R. Moldova.

Potrivit Direcției de Combatere a Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, capul grupării de 51 de ani, alias „Carandaș”, și un alt membru al grupului domiciliați în Chișinău au fost anterior judecați pentru jaf, tâlhării, escrocherii și huluganism.

Gruparea a intrat în vizorul forțelor de ordine acum cinci luni, timp în care polițiștii au stabilit modul în care acționau suspecții.

Ofițerii de investigații în comun cu Procuratura Generală au stabilit că membrii grupului sustrăgeau mijloacele de transport, după care perfectau plăcuțe de înmatriculare false, înregistrate în R. Moldova. Plăcuțele și actele erau transportate prin intermediul altui membru al grupului în UE, iar mașinile erau comercializate pe teritoriul Ucrainei și R. Moldova.

Recent, ofițerii de investigații în comun cu organele abilitate din Cehia și Ungaria, au reținut doi membri ai grupului. Unul dintre ei, cetățean al Ucrainei de 36 de ani, a fost reținut în Germania, în momentul în care răpea un automobil de model „BMW X5”. Totodată, un alt membru al grupului, cetățean al Republicii Moldova, a fost reținut în Ungaria în timp ce transporta din Germania în R. Moldova un automobil de model „BMW X5”, cu plăcuța de înmatriculare și pașaportul tehnic al automobilului false, înregistrate la fel în R. Moldova.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații au găsit la domiciliile membrilor grupului din municipiul Chișinău mai multe obiecte ce prezintă interes la cercetarea cauzei penale și anume: 13 chei de la lacătele diverselor automobile cum ar fi „Mecedes”, „BMW”, „Lexus”, „Toyota”, 32 de microcipuri din cheile diferitor automobile, un automobil de model „Mercedes Benz” cu numere de înmatriculare din regiunea transnistreană, cu semne vădite de falsificare atât a pașaportului tehnic, cât și a plăcuțelor de înmatriculare, 8 tije metalice special confecționate conform mostrelor de chei auto, destinate transmiterii membrilor grupului criminal nominalizat în țările Uniunii Europene.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă să facă închisoare de la 7 la 12 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md