Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.10.2016

Iurie Chirinciuc a avut o întrevedere cu senatorul italian Antonio Razzi

 Iurie Chirinciuc a avut o întrevedere cu senatorul italian Antonio Razzi

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie CHIRINCIUC a avut o întrevedere cu Dl. Antonio Razzi, senator și secretarul Comisiei pentru Afaceri Externe din Senatul Republicii Italiene. Oficialul a fost însoțit de proprietarul Companiei de construcției italiene ,, TOTO Construzioni Generali’’ Daniele Toto.

Subiectele discuțiilor s-au axat pe proiectele de perspectivă a drumurilor naționale din RM . În acest context, senatorul italian a subliniat că ,, TOTO,, este una dintre cele mai prestigioase companii de construcții din Italia care își respectă angajamentele asumate în fața beneficiarilor săi. Drept urmare, Danielle Toto a făcut o prezentare ale proiectelor de infrastructură executate de compania sa, care includ o serie de lucrări pe scară largă din ramura construcției autostrăzilor, viaductelor, tuneluri, dar și dezvoltarea căilor ferate etc.

La rândul său, Ministrul Iurie Chirinciuc a punctat despre necesitatea implementării proiectului de lărgire al drumului Chișinău-Leușeni de la două la patru benzi de circulație și modernizarea intersecțiilor existente, reparația tuturor podurilor rutiere peste râul Prut, construcția drumului de centură a orașului Chișinău și Comrat, dar și reconstrucția aeroportului din Bălți.
Partea italiană s-a arătat interesată de unele proiecte enumerate, în special, modernizarea aeroportului din Bălți, precizând că va examina detaliat și harta drumurilor naționale ale Republicii Moldova.
La finalul discuțiilor, Ministrul Iurie Chirinciuc a confirmat necesitatea dezvoltării relațiilor de prietenie dintre RM și Italia pentru atragerea unor companii de construcții serioase care își respectă termenul de dare în exploatare al lucrărilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus