16:04:09 29.03.2024
Stiri

Un ministru îi DEDICĂ un nou editorial lui Dodon: „Cine a dat cep furtului de la BEM?”

Partide/Comunicate 13.10.2016 19:00 Vizualizări4333 Autor: Ziarul National
Un ministru îi DEDICĂ un nou editorial lui Dodon: „Cine a dat cep furtului de la BEM?” facebook


„Cetățenii R. Moldova sunt martorii unei scamatorii de prost gust organizată de politicianul întreținut de părinții pensionari și soția aflată în concediu de maternitate, adică Igor Dodon. Acesta umblă prin toate satele și încearcă să le spună alegătorilor, îndeosebi pensionarilor că, dacă o să fie votat aceștia, vor trăi la fel ca în URSS, iar calul va costa o rublă. Dar se pare că a uitat să le spună oamenilor prin ce teroare au trecut aceștia, după ce Basarabia a fost ocupată de sovietici în anii 40”, scrie ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, într-un editorial postat pe blogul său.

Potrivit liberalului, Dodon refuză să le vorbească oamenilor de amenințările rușilor la adresa celor care se declarau români, de deportări și foametea provocată artificial.

„Nu spune că moldovenii erau impuși să muncească la câmp, iar toți năcealnicii (șefii n.r.) erau aduși de la Moscova. Ei sunt deștepți, iar noi moldovenii - nu. Oamenii demult au înțeles cine este acest individ, care ia credite preferențiale pentru a-și procura case de milioane. Cine a dat cep furtului de la BEM? Adică el și partenera sa politică, Zina Carabina. Dacă se consideră politicieni onești, atunci de ce nu întorc creditele neperformante înapoi?”, se întreabă Chirinciuc.

Acesta mai spune că apropierea de Federația Rusă este cel mai mare rău care li se poate întâmpla cetățenilor R. Moldova, de la Independență încoace.

„Toate reformele în plan social, economic și chiar cultural vor fi șterse cu buretele, iar această bucată de pământ va deveni o colonie rusească. Rușii vor să procedeze cu noi, la fel cum a făcut-o cu tezaurul românesc, pe care nu l-a întors nici până azi fraților noștri români. Pământurile din R. Moldova sunt cele mai fertile de pe continentul european, iar oamenii de aici sunt foarte muncitori. Și cum marea majoritate dintre Ruși sunt niște leneși și bețivi, ei își doresc să găsească pe cineva care să înjuge la plug pentru a-i hrăni. Dar menirea populației de aici este alta. Integrarea europeană este departe de noi. Iar acum unica salvare pentru un viitor prosper și lipsit de griji și nevoi este doar Unirea. Și pentru că acest lucru este inevitabil, cățeii din slujba Kremlinului și-au primit osul de la stăpân și au început să atace, ba chiar să terorizeze populația cu gazete scrise în chirilică și alte pliante, prin care să-i manipuleze pe oameni că jandarmul român e cel mai mare pericol pentru ei”, punctează liberalul.

Continuarea editorialului AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md