A împușcat din pistol într-un microbuz de rută! Un bărbat din Criuleni, reținut de poliție

În prejma satului Ratuș, raionul Criuleni, un bărbat a efectuat câteva împușcături din armă, în direcția unui microbuz de rută. Din fericire victime nu au fost înregistrate. Incidentul s-a produs miercuri, 12 octombrie, aproximativ orele 15:00, pe traseul Chișinău-Orhei. Despre cele întâmplate au fost alertați polițiștii de la Orhei.

Ajunşi la faţa locului, s-a constatat că, cearta a avut loc dintre șoferul microbuzului de rută Chișinău-Soroca și șoferul unui automobil de model Mercedes. Aceasta după ce șoferul Mercedes-ului nu a respectat regulile circulației rutiere, iar conducătorul auto al microbuzului i-a făcut observaţiile de rigoare. Ca urmare, primul a scos un pistol și a efectuat câteva împușcături în direcţia microbuzului. Apoi, făptașul s-a urcat în automobil și s-a îndreptat în direcția oraşului Orhei.

În  urma măsurilor operative specializate, suspectul la scurt timp a și fost reținut. Este vorba de un bărbat de 31 ani, domiciliat în satul Ratuș, raionul Criuleni. În automobilul său a fost găsit pistolul cu cartușe de semnalare, din care ar fi efectuat împușcăturile. Mai mult, în urma testării alcoolscopice suspectul mai era și băut, în aerul expirat avea o concentrație de 0.70 mg/l.

La moment, bănuitul este reținut pentru 72 ore la Inspectoratul de poliție Criuleni. Dacă se va demonstra că bănuitul a comis cele incriminate, atunci el riscă închisoare de până la 7 ani pentru huliganism agravat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.