Marian Lupu: Voi participa la dezbaterile electorale numai dacă mă voi confrunta cu candidatul anti-european Igor Dodon

Marian Lupu
Foto: pan.md

Candidatul PD la funcția de președinte, Marian Lupu, a precizat că va participa la orice tip de dezbateri electorale numai dacă se va confrunta cu candidatul sociliștilor, Igor Dodon, despre care a menționat anterior că este unicul concurent în această campanie.

„Având în vedere că ultimele evenimente clarifică lupta electorală și avem o mulțime de invitații la radio și tv, țin să precizez poziția mea în legătură cu dezbaterile între candidații la alegerile prezidențiale.

Voi participa la dezbateri numai dacă mă voi confrunta direct în cadrul lor cu candidatul antieuropean Igor Dodon. Și îl somez public să nu evite aceste confruntări, să nu se ascundă în spatele dezbaterilor cu candidații comozi pentru dânsul, care nu au șanse să ajungă în turul doi”, a subliniat Marian Lupu.

Potrivit sursei, ceilalți candidați au alte preocupări și își urmează propriile interese, iar exponentul planului antieuropean și al proiectului de federalizare pentru Marian Lupu este doar candidatul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

„Cu tot respectul pentru fiecare dintre candidații înscriși în cursa electorală, miza majoră a acestor alegeri este menținerea cursului european și stoparea celor care vor să ne ducă pe un drum periculos, spre dezastru.

Am remarcat ca Igor Dodon a făcut, în ultima vreme, si declarații de simpatie față de Uniunea Europeană, de frăție cu România – este o încercare de a atenua politică lui împotriva intereselor Moldoveni, un șiretlic de campanie neinspirat. Convingerile lui personale rămân clar antieuropene și ar trebui să le precizeze în fața propriilor săi susținători.

Este, de asemenea, foarte important ca dezbaterile electorale să aibă loc în condiții de corectitudine și echidistanță, asigurate de cei care le organizează. Doar în cadrul unor confruntări cinstite ne putem asigura că cetățenii vor primi mesajele candidaților principali în aceste alegeri și vor putea vota în cunoștință de cauză”, a conchis Lupu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente